Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

17 februari 2020 | 16:15

Trailerpremiär: Phoebe Waller-Bridges "Run" släpps i april

Phoebe Waller-Bridge har blivit ett säkert kort när det kommer till kvalitet efter hyllningarna för "Fleabag" och "Killing Eve" - blir "Run" nästa succé?
HBO släppte under helgen en första teasertrailer inför deras nya komediserie "Run", med Emmyvinnaren Merritt Wever ("Unbelievable") och Domhnall Gleeson ("Star Wars: The Force Awakens") i huvudrollerna.
 
Den nya serien är skapad och skriven av Vicky Jones, i samarbete med Phoebe Waller-Bridge som både exekutivt producerar samt spelar en av de återkommande rollerna, som regisserade teaterversionen av Waller-Bridges hyllade "Fleabag". Waller-Bridge kommer under året även att vara aktuell med den nya Bondfilmen "No Time to Die", till vilken hon plockades in för att "rädda" manuset.
 
"Run" kommer att handla om ett gammalt par som sedan länge gått skilda vägar, men en gång i tiden hade en plan för hur de skulle kunna lämna allt och rymma iväg tillsammans. En massa år senare, mitt uppe i nya liv, aktiveras den gamla planen genom ett sms som får dem båda att släppa allt och rymma iväg - och någonstans längs med den oväntade resans väg kommer den att korsas med Phoebe Waller-Bridges karaktär.
  
 
I vissa fall räcker det att veta vilka personer som är involverade i ett projekt för att det ska vara värt att ge det en chans... och "Run" är definitivt ett sådant. Faktumet att HBO släpper serien den 14 april är dessutom ett tecken på att man tror att det finns chanser att vinna priser under den kommande Emmy-galan (tv-världens motsvarighet till filmernas Oscarsgala), eftersom nomineringsfönstret dit stängs i maj distributörerna därför alltid släpper sina mest lovande titlar i april/maj.
 

Läs också: HBO Max satsar på egna originalfilmer

 
Kommer du att ge "Run" en chans i vår? Kommentera gärna nedan!
| 17 februari 2020 16:15 |