Serie

Skribent

Anders Eklöf

26 juli 2021 | 10:05

Trailer: "Doctor Who" möter nya och gamla fiender i höst

Doktorn och Yaz får sällskap av skådespelaren och den tidigare fotbollspelaren John Bishop i den trettonde säsongen av "Doctor Who".
Under årets digitala Comic-Con@Home fick vi ny information om den trettonde säsongen av den populära brittiska science fiction-serien "Doctor Who", där vi återigen ser Jodie Whittaker som doktorn. 
 
Vi får även se nya ansikten som skådespelaren, komikern och tidigare fotbollsspelaren John Bishop som den nya karaktären Dan och "Game of Thrones"-skådisen Jacob Anderson som Vinder. Ta en titt på den första trailern. 
 
 
Den kommande säsongen verkar ta vid efter nyårsspecialen "Revolution of the Daleks", där doktorn och Yaz (Mandip Gill) tog farväl av sina följeslagare Graham och Ryan. Nu hittar de en ny kumpan i form av den ännu ganska mystiska Dan (John Bishop), som följer med på tidsresor och fajter mot utomjordingar. 
 
 
Säsong 13 blir åtta episoder och kommer till skillnad från tidigare säsonger av showrunner Chris Chibnall berätta en sammanhållande berättelse, till skillnad från tidigare där varje episod förtäljer ett enskilt äventyr. Förändringen och de färre avsnitten sker delvis på grund av covid 19-pandemin. 
 
- Innan vi började, fanns det tillfällen då vi trodde att vi inte skulle kunna göra showen under gynnsamma förhållanden i år. Det fanns två sätt att gå till väga. Antingen göra massor av små episoder i ett rum, utan monster, eller så kan vi kasta ner handsken och göra den största historien vi någonsin har gjort. Vi kommer att få se alla typer av olika platser, ha alla slags karaktärer och monster, och allt kommer att bli en del av en större helhet. Det är definitivt det mest ambitiösa vi har gjort på länge, säger Chris Chibnall under panelen på Comic-Con
 
Karaktären Vinder som spelas av Jacob Anderson ska tydligen vara en återkommande karaktär under säsongen. 
 
- Jag får spela en av de bästa rollerna jag någonsin har haft. Det här är en barndomsdröm, att få vara en del av "Doctor Who" med Jodie och Chris. Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger han. 
 
4f2668a59d494997ad6a814cba201b75
 
Förutom nya platser att besöka och monster att besegra kommer vi även få se några "otroliga interaktioner med gamla monster", säger Jodie Whittaker som spelat den första kvinnliga doktorn sedan 2018.
 
Det har tidigare ryktats om att någon annan ska ta över rollen som doktorn efter den här säsongen, men någon information om det fick vi inte höra under Comic-Con@Home. 
 
 
Den trettonde säsongen av "Doctor Who" har premiär någon gång senare i höst. Om de kommer sändas i Sverige någonstans är oklart. 
 
"Doctor Who" är en brittisk science fiction-serie som hade premiär på kanalen BBC år 1963. Serien fick en ny chans och många nya fans 2005 då serien startade på nytt, vilket det här är en fortsättning på. Serien handlar om karaktären "doktorn", som är en utomjording som reser mellan tid och rum med sin tidsmaskin.
 
Vad tycker du om Jodie Whittaker som doktorn? Vem hoppas du ska ta över?
| 26 juli 2021 10:05 |