Serie

Skribent

Anders Eklöf

25 juli 2021 | 14:27

"Masters of the Universe: Revelation" gör många fans arga

Den moderna fortsättningen på den klassiska 80-talsserien "He-Man and the Masters of the Universe" gör många gamla fans arga och besvikna.
I fredags hade tv-serien "Masters of the Universe: Revelation" premiär på Netflix, som är menad som en vuxnare fortsättning på den klassiska 80-talsserien "He-Man and the Masters of the Universe". 
 
I min recension av den nya serien, som "Clerks"- och "Dogma"-regissören Kevin Smith ligger bakom, kallade jag den både för en "trogen återupplivning" och en "fräsch nytolkning", med betyget 3 av 5. 
 
 
På förhand har Kevin Smith sagt att han ville göra något liknande som Marvel gjort med sina filmer, genom att ge publiken något som påminner om serietidningarna och ger en nostalgisk känsla, samtidigt som den är förbättrad och uppdaterad för dagens moderna samhälle. Han ville även göra en serie specifikt för fans av den gamla serien, som han själv. 
 
Nu menar dock många fans att Kevin Smith har ljugit om "Masters of the Universe: Revelation" och att serien är för "politiskt korrekt". Serien har fått höga betyg av kritikerna, men på sajter som Rotten Tomatoes och IMDB har poängen pressats ner till 32 procent respektive 4,7 av 10. 
 
Även på vår recension har en läsare kommenterat: "Vad var det här? Detta är inte He-Man! Jag känner mig helt lurad och bestulen! Jag kan inte ens börja beskriva nivån på sveket och respektlösheten mot franchisen och dess fans". 
 
 
Varning för spoilers, men det fansen är arga över är att det sett ut som att hjälten He-Man har en mycket större roll i marknadsföringen än i de fem avsnitt som nu har sänts. Istället blir han besegrad av skurken Skeletor i slutet av första avsnittet, vilket gör att den kvinnliga karaktären Teela (Sarah Michelle Gellar) istället står i rampljuset. 
 
Till sajten Variety säger Kevin Smith att kritiken är överdriven. 
 
- Jag ser människor på nätet säga "hörru, de vill göra sig av med He-Man". Liksom, tror du verkligen att Mattel Television, som anställde mig och betalade pengar till mig, ville göra en j*vla "Masters of the Universe"-serie utan He-Man? Väx upp, för f*an. Det sprängde verkligen min hjärna, att det finns folk som tror att jag lurats. 
 
De fem första avsnitten av "Masters of the Universe: Revelation" finns ute på Netflix, med fem till på gång. Vi får helt enkelt se om de kan tillfredsställa fansen eller om Kevin Smith har "lurat" sina fans. Är det bara jag som tycker att det här påminner lite väl mycket om kritiken mot "Star Wars: The Last Jedi"?
 
 
Vad tycker du om "Masters of the Universe: Revelation"? Tycker du att Kevin Smith har varit oärlig? 
| 25 juli 2021 14:27 |