Serie

Skribent

Anders Eklöf

30 november 2020 | 22:54

"Doctor Who" återvänder till nyår i "Revolution of the Daleks"

Den trettonde doktorn (Jodie Whittaker) gör sig redo för att kämpa mot klassiska skurkar i ett nytt avsnitt av den brittiska science fiction-serien.
För några år sedan avslöjades det att skådespelaren Jodie Whittaker (känd från "Broadchurch" och "Attack the Block") skulle ta över rollen som doktorn i den över 50 år gamla BBC-serien "Doctor Who"
 
Nu har det gått hela två säsonger med den 13:e doktorn. Till nyår smygstartar nästa säsong, med ett tidsenligt högtidsavsnitt kallat "Revolution of the Daleks". 
 
 
I säsongsavslutningen blev doktorn tillfångatagen i ett utomjordiskt fängelse och den här trailern verkar avslöja att hon fortfarande är där. Hennes följeslagare Yaz (Mandip Gill), Graham (Bradley Walsh) och Ryan (Tosin Cole) återvänder för att försöka rädda henne från de klassiska skurkarna Daleks, tillsammans med fan-favoriten och "Torchwood"-karaktären Jack Harkness som gjorde ett gästspel i säsongsfinalen. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Andra skådespelare som dyker upp är Nathan Stewart-Jarret ("Misfits"), Harriet Walter ("Killing Eve") och Chris Noth från "Sex in the City". 
 
"Vi har fyllt i årets Doctor Who-special med en explosion av extraordinära skådespelartalanger. Var annars skulle du få brittisk skådespelare, en globalt känd amerikansk filmstjärna, en (inter)nationell skatt från scen- och film-världen och en av Storbritanniens hetaste unga skådespelare - bara i gästbesättningen", säger seriens showrunner Chris Chibnail i ett pressmeddelande. 
 
"Revolution of the Daleks" har premiär på brittisk tv den 1 januari. Om den kommer att sändas någonstans i Sverige är i dagsläget oklart. SVT har dock sänt "Doctor Who" ibland, så den som lever får se. 
 
På grund av säkerhetsåtgärder kopplade till pandemin, kommer säsong 13 bara bli åtta avsnitt till skillnad från det vanliga elva. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
"Doctor Who" är en brittisk science fiction-serie som hade premiär på kanalen BBC år 1963. Serien fick en ny chans och många nya fans 2005 då serien startade på nytt, vilket det här är en fortsättning på. Serien handlar om karaktären "doktorn", som är en utomjording som reser mellan tid och rum med sin tidsmaskin.
 
Anledningen till att karaktären har spelats av mängder av olika skådespelare är för att hen kan "regenerera" och byta utseende och personlighet vid livsfara. Skådespelare som haft rollen är bland annat David Tennant, Matt Smith och Peter Capaldi. 
 
Vad tycker du om "Doctor Who"? Gillar du Jodie Whittaker som den trettonde doktorn?
| 30 november 2020 22:54 |