Film

Skribent

MovieZine

16 juni 2023 | 14:20

Trailerpremiär: Spökjakten spårar ur i svenska rysaren ”Canceled”

Joakim Lundell och producenterna bakom ”Feed” är snart tillbaka med mer läskigt content.
Redo för en ny ruggig skräckis på svenska? Förra hösten blev ”Feed” en otippat succé på bio, och snart kommer mer i samma anda. Börjar ”influencer-skräck” bli en egen subgenre?
 
I filmen ”Canceled” får vi möta en grupp Youtubers som går på spökjakt i ett gammalt, påstått hemsökt hus. Kameran rullar, mörkret faller på och snart börjar riktigt otrevliga saker att krypa fram… ”Ondskan blir bara mäktigare ju mer rädsla ni visar”, säger en karaktär till en rad snabba klipp på folk som smyger runt med ficklampor och släpas över golv. Övervakningskameror, insekter och flimrande video gör stämningen bara ännu mer otäck.
 
Se trailern här:
 
 
- "Feed" var en svensk take på slasher med en twist. Med "Canceled" gör vi en rysare i stil med The "Conjuring" och "The Grudge". Det är mycket svårare. För det är lätt att skriva att någon "plötsligt hoppar fram och hugger". Det är mycket svårare att skriva en hel sekvens som får nackhåren att resa sig, har manusförfattaren Paolo Vacirca tidigare berättat för MovieZine.
 
Bakom ”Canceled” står producenterna Joakim Lundell tillsammans med Vacirca och Scandinavian Content Group, som även gjorde ”Feed”. Deras mål är att berika det svenska skräckutbudet med 2-3 nya filmer om året.
 
Filmen regisseras av Oskar Mellander (”Andra sidan”). Biopremiären är den 25 augusti.
 
Fler svenska skräckfilmer på väg:
"Karusell" med Omar Rudberg kommer på bio i oktober
"Konferensen" är Netflix kommande adaption av Mats Strandbergs thriller
"Ur mörkret" beräknas ha premiär 2024
| 16 juni 2023 14:20 |