Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 februari 2023 | 09:03

Katia Winter leder ensemblen i ny svensk skräckkomedi på Netflix

Mats Strandbergs spänningsroman "Konferensen" har blivit film med Katia Winter, Adam Lundgren och Eva Melander i rollistan.
MovieZine var först med att avslöja att skräckförfattaren Mats Strandbergs roman ”Konferensen” skulle bli Netflix-film.
 
Idag bekräftas vårt scoop av streamingjätten, som passar på att släppa mer info samt listan på skådespelare. Här kommer vi få se Katia Winter (”Ur spår”) som Lina, Adam Lundgren (”Kapningen”) som Jonas och Eva Melander (”Gräns”) som Eva, slåss på liv och död när en teambuilding-helg spårar ur i blodigt kaos.
 

Beskrivs som en blodig komedi

 
"Konferensen" handlar om en grupp kommunanställda som deltar i en konferens med fokus på teambuilding. Det hela förvandlas snart till en mardröm när rykten om korruption börjar sprida sig och påverka arbetsmiljön. Samtidigt börjar en mystisk figur jaga och döda deltagarna, en efter en.
 
Det låter också som att filmatiseringen vrider upp humorn. SF Studios beskriver filmen som "en blodig komedi med varma och humoristiska karaktärer".
 
- Jag har haft så roligt i jobbet som exekutiv producent. Vi har haft väldigt mycket bättre stämning på våra möten än karaktärerna i Konferensen. Thomas Moldestad och Patrik Eklund har gjort ett otroligt jobb med att fånga inte bara blodet och spänningen, utan också humorn och det vardagliga och taffligt småsorgliga som bara kan utspela sig på en svensk konferens. Och skådespelarensemblen är bättre än jag hade kunnat drömma om, kommenterar Mats Strandberg.
 

Den offentliga sektorns osjungna antihjältar

 
Manus skrivs av Thomas Moldestad ("Guldtransporten", "Kallt byte"). För regin står Patrik Eklund ("Spelskandalen"):
 
- Det är en ära att få filmatisera "Konferensen" tillsammans med SF Studios och Netflix. Med Mats Strandbergs unika bok som förlaga och en fenomenal ensemble har den här filmen alla förutsättningar att bli en framtida klassiker. En väldigt blodig, underhållande och gripande historia om den offentliga sektorns osjungna antihjältar, säger regissören.
 
I övriga roller syns Bahar Pars, Maria Sid, Marie Agerhäll, Christoffer Nordenrot, Amed Bozan, Lola Zackow, Claes Hartelius, Cecilia Nilsson, Jimmy Lindström och Martin Lagos.
 
”Konferensen” släpps på Netflix under 2023.
| 1 februari 2023 09:03 |