Film

Skribent

MovieZine

25 maj 2023 | 13:00

Bildextra: Blodbad på Liseberg i höstens svenska rysare "Karusell"

Omar Rudberg och Amanda Lindh medverkar i den nya skräckfilmen från producenterna bakom "Feed".
Nöjesparken Liseberg är vanligtvis en plats för skratt, skrik och yrsel. I höst får vi se en annan sida av parken, som efter stängningsdags förvandlas till en spelplats för en kamp på liv och död.
 
Skräckfilmen "Karusell" handlar om ett gäng vänner som vunnit en smygpremiär av Halloween i den nedstängda parken. Men sockervadd och härliga åk övergår snart i något helt annan, då de inser att de inte är ensamma. Och drömnatten förvandlas snabbt till en sann mardröm.
 
Bakom filmen står Scandinavian Content Group, som efter "Feed"-succén i höstas vill stärka det svenska filmutbudet med mer skräck och genrefilm för popcornpubliken.
 
Large 5b709401cd0ebde207a67a33089aeedf karusell5
 
Simon Sandquist ("Den osynlige") regisserar och i huvudrollerna möter vi bland andra Amanda Lindh ("Feed"), Wilma Lidén ("Zebrarummet") och Omar Rudberg som gör sin långfilmsdebut efter "Young Royals":
 
– Vi spelade in på Liseberg i Göteborg förra hösten. Filmen är läskig och äventyrlig, men även kul och fartfylld. Det var väldigt roligt att göra någonting helt annorlunda från ”Young Royals”. Så det ska bli väldigt spännande att höra vad folk kommer att tycka om den, berättade Omar Rudberg för MovieZine i Cannes.
 
Spana in de nysläppta bilderna ur filmen här nedan.
 
 
"Karusell" får biopremiär 20 oktober.
| 25 maj 2023 13:00 |