Exklusivt

Skribent

MovieZine

20 maj 2023 | 17:00

Omar Rudberg hajpar upp sin nya skräckfilm: "Den blir läskig och äventyrlig"

Han slog igenom internationellt med Netflixserien ”Young Royals”, och i höst är han dubbelt aktuell med ”Så mycket bättre” och en ny svensk långfilm. Vi pratar givetvis om svenska stjärnskottet Omar Rudberg.
MovieZine träffade den unge och ödmjuke superstjärnan i Cannes, där han befinner sig för att prata om sin långfilmsdebut i nya skräckfilmen ”Karusell”. Filmen utspelas på Liseberg, och kommer få premiär under Halloween i år. Och det kommer bli riktigt läskigt, lovar Omar, som spelar en av huvudrollerna. 
 
Hur känns det att vara i Cannes? 
 
– Fantastiskt! Jag har varit här en gång innan, men det var en väldigt kort visit. Jag har dock aldrig tidigare varit på filmfestivalen, så det är väldigt kul att vara här och lära känna både festivalen och staden. Jag är dessvärre bara här två dagar och reser hem redan imorgon. Då fortsätter inspelningen av ”Young Royals”. 
 
Kan du berätta något om säsong tre av "Young Royals"?
 
 – Det blir sista säsongen och det tror jag kommer bli väldigt, väldigt bra. Vi har jättekul på inspelningen och vi gör verkligen vårt bästa så att det ska bli så bra som möjligt. Om man uppfattade andra säsongen som emotionell och vacker så kommer denna bli snäppet bättre. Det kommer bli magiskt!
 
Hur har succén förändrat ditt liv? 
 
 – Det har förändrat mitt liv jättemycket! Just nu är jag till exempel här på filmfestival, bara det är något helt fantastiskt. Så det många möjligheter och nya dörrar som har öppnats. Jag har fått göra mycket musik, jag har gjort en ny långfilm så det rullar verkligen på. Jag har jobbat hårt och nu börjar det äntligen hända grejer. 
 
 
Vad kan du berätta om långfilmen ”Karusell”? 
 
 – Det är en skräckfilm som vi spelade in på Liseberg i Göteborg förra hösten. Den är läskig och äventyrlig, men även kul och fartfylld. Det var väldigt roligt att göra någonting helt annorlunda från ”Young Royals”. Så det ska bli väldigt spännande att höra vad folk kommer att tycka om den.
 
Tycker du själv om att se på skräckfilm?
 
 – Jag gillar skräckfilm, men jag skulle aldrig kolla på det ensam. Absolut inte. Men med kompisar eller med min mamma, så jag kan skratta åt henne när hon blir skrämd, det är väldigt kul, haha.
 
Ur filmen "Karusell". Biopremiär i oktober. Foto: Nordisk film
 
Är man som skådis själv rädd när man spelar in en skräckfilm?
 
– Nej, det skulle jag inte säga. Men det fanns en scen som var lite läskig, som spelades in på en väldigt mörk och obehaglig plats. Jag skulle säga att det mest utmanande under inspelningarna var att vända på dygnet helt, då vi spelade in på natten.
 
Vad händer härnäst?
 
– Jag håller nu på med sista säsongen av ”Young Royals”, men gör också en del musik, sen ska jag spela in ”Så mycket bättre” i sommar, som kommer sändas i höst. Så det är många bollar i luften och jag har aldrig känt mig så taggad. Känns oerhört kul!
 
 
”Karusell” får biopremiär vid Halloween i höst! Kommer du våga se den? 
 
Text och bilder:
Jonna Vanhatalo och Erik Dalström
| 20 maj 2023 17:00 |