Film

Skribent

Viktor Jerner

23 augusti 2016 | 10:30

Trailer: Adam West och Burt Ward är Batman och Robin igen

DC:s animerade "Batman: Return of the Caped Crusaders" tar en nostalgisk blick bakåt. (Uppdatering: ytterligare en trailer har släppts).
Det är onekligen en trevlig tid just nu för alla oss som är inbitna Batman-nördar, då denna älskade karaktär fullkomligt dominerar flera olika berättarformat. I serievärlden har han fått en spännande nystart i Rebirth (både Tom Kings och Scott Snyders titlar är oerhört lovande), när det gäller live action-film har vi sett honom i två filmer ("Batman v Superman" och "Suicide Squad") det senaste halvåret och i spelvärlden bjuds det på "Injustice 2", "Batman: Arkham VR" och helt fantastiska "Batman: A Telltale Series".

Även i animerad film har "mörkrets riddare" fått en hel del utrymme på sistone. I januari släpptes "Batman: Bad Blood", för bara veckor sedan landade den mycket emotsedda "Batman: The Killing Joke" och tidigt nästa år får vi se mer av Will Arnetts tolkning i "The Lego Batman Movie". Men det slutar inte där, för nu har även en teasertrailer släppts till "Batman: Return of the Caped Crusaders". Kolla in: 


Uppdatering! En längre och matigare trailer till filmen har släppts:


Nästan alla de Batman-exempel jag listar ovan skildrar karaktären på väldigt mörka och seriösa vis (vilket jag personligen föredrar), men när man ser den här lekfulla trailern blir det snabbt tydligt att så inte är fallet den här gången. Detta är nämligen en film som tar oss tillbaka till den skruvade Batman-värld som vi såg i den lättsamma tv-serien från 60-talet. 

Bland andra Adam West (Batman), Burt Ward (Robin) och Julie Newmar (Catwoman) som bar dräkterna i serien återvänder här som röstskådespelare, vilket tveklöst är det som lockar mest. Annars har jag inte mycket till övers för den här ordvits-pepprande inkarnationen av Batman, men någon sorts kittlande intresse gör att jag definitivt kommer ge den en helhjärtad chans.

"Batman: Return of the Caped Crusaders" dyker upp på bluray och VOD i höst, är ni sugna på att se den?
| 23 augusti 2016 10:30 |