Film

Skribent

MovieZine

14 april 2015 | 16:30

Topp 5: Sexigaste filmerna under 2000-talet

Kan en film vara sexig utan att vara utmanande och avklädd? Vi tror bestämt det! Här nedan listas de fem filmer som på ett eller annat sätt, vare sig det kommer till klippning, scenografi, musik eller något annat, mest osat sex från år 2000 och framåt.
Vi menar nu givetvis inte pornografi, och inte heller någon av alla Michael Bay-filmer som proppats fulla med omotiverade närbilder på skrev kvalar in. Vi söker helt enkelt de filmer du gärna tagit med dig hem från krogen en lördagskväll, och som får det att, för att citera Carl Jan Granqvist, ”pirra till både här och där”.

5. Avatar (2009)


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Money equals sex. Fråga bara James Cameron. Med en uppskattad budget på ungefär 237 miljoner dollar fick han med sci-fi-äventyret "Avatar" våra ögon att smälta. Pandora prunkade av liv och färg, och varje detalj fick vi noggrant syna i krispigt hög upplösning. Visst, manuset var varken originellt eller särskilt spännande, men med hjärnan på autopilot bjöds vi i den här Pochahontas-kopian på en visuell resa vi aldrig varit med om förut, och vem tycker inte att det är sexigt? "Avatar" är helt enkelt listans sanslöst snygga men hopplöst dumma hemsläp. Inte fy skam för de blå rymdsmurfarna. 

4. Memento (2000)


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Utseende må vara viktigt, men alla vet ju att sexighet kommer inifrån. Något som inte minst bevisades i Christopher Nolans hjärnbändande pussel från år 2000. En film som kräver många genomtittningar för att förstås fullt ut, men som vid även den allra första håller dig i ett fast grepp förtjänar förstås en plats på den här listan. Sällan har vi blivit så bortkollrade i en film förut, och sällan har vi njutit så mycket av det som här. Med små medel lyckas Nolan berätta en fascinerande historia om en man som saknar förmågan att skapa nya minnen, och idén om att göra tatueringar som ett verktyg för att hålla koll på händelser var fantasieggande. "Memento" kniper en plats på listan som den intellektuella, sexigt smarta personen vars sida du inte vill lämna.  

3. The Bourne Identity (2002)


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

James Bonds yngre, coolare syskon, var ett tempomässigt oklanderligt stycke film där allt det som var töntigt med Bond skalats bort, till förmån för en rå historia kryddat med en av filmhistoriens mest nervkittlande biljakter. Den dystra, realistiska färgpaletten och den tillsynes improviserade framfarten för Matt Damons Bourne (i en av sina bästa rolltolkningar) fick oss att sitta som på nålar med ständiga vändningar och en fräsch syn på genren. "The Bourne Identity" är den spontana adrenalinjunkien du dras till som en magnet.

2. Inglorious Basterds (2009)


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Självsäkerhet är sexigt. Och var det något Tarantinos pärla från 2009 var så var den självsäker. Klockrena skådespelarprestationer förhöjde det kaxiga manuset där en sorts avig humor aldrig var särskilt långt borta, och den uppfinningsrika klippningen (introduktionen till Hugo Stieglitz!) samt de många andra unika infallen bäddade för en film som inte för en sekund tvivlade på sig själv. Stencoolt. Släppte du "Inglorious Basterds" ur sikte ens för en sekund var den garanterat snart påväg hem med klubbens absoluta läckerbit.

1. Drive (2011)


Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Nicolas Winding Refn satte med "Drive" tonen perfekt. LA hade aldrig varit mer förföriskt med sin blinkande neonbelysning, 80-talsestetik från himmelriket, och ett pumpande driv i det fantastiska soundtracket. Utan tvekan hjälpte även Ryan Goslings fagra nuna till att sälja in bilden av en farlig, smutsigt sexig film, men framförallt var fotot, det fullständigt obarmhärtiga våldet, och de många långa, utdragna scenerna där enbart blickar förde fram historien de starkaste anledningarna till att vi ville ta med oss "Drive" hem. Filmen var helt enkelt den oemotståndliga personen du haft ögonkontakt med hela kvällen men inte vågat prata med (men som tillslut ändå hånglar upp dig i en hiss).


Vilka filmer tycker du är riktigt sexiga?
| 14 april 2015 16:30 |