Spel

Skribent

Anders Eklöf

15 februari 2023 | 11:00

"Tomb Raider Reloaded" har landat på Netflix

Lara Croft ger sig ut på nya äventyr på mobiler i samband med att serien fyller 25 år.
I höstas kunde vi berätta att spelet "Tomb Raider Reloaded" kommer till mobiler via streamingtjänsten Netflix, i samband med att serien fyller 25 år.
 
Spelet har ett mer tecknad utseende än vanligt och ses från ovan, där det gäller att guida Lara Croft genom olika grottor för att undvika fällor, slåss mot monster och plundra gravar.
 
Enligt trailern innehåller spelet ingen reklam eller köp. Spelet är dessutom gratis för Netflix-prenumeranter och går alltså att ladda ner via appen på Android- och Apple-mobiler. Spelet ser ut att påminna en del om det populära "Vampire Survivors".
 
 
 
En unik detalj med spelet är att flera röstskådespelare som lånat ut sin röst till Lara Croft genom åren återvänder här i form av Shelley Blond ("Tomb Raider"), Judith Gibbins ("Tomb Raider II" och "Tomb Raider III: Adventures of Lara Croft", Jonell Elliott ("Tomb Raider: The Last Revelation", "Chronicles" och "The Angel of Darkness") och Keeley Hawes ("Tomb Raider Legend", "Anniversary" och"Underworld").
 
I år är det hela 25 år sedan det allra första "Tomb Raider"-spelet släpptes, som blev en stor succé med flera uppföljare. Lara Croft blev till och med en så pass stor ikon att hon prydde omslaget till ett nummer av herrtidningen Playboy under hennes storhetstid och hennes äventyr har filmatiserats med Angelina Jolie och svensken Alicia Vikander i huvudrollen.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
 
Härnäst blir det animerad tv-serie av "Tomb Raider" på Netflix med Hayley Atwell i huvudrollen, samt en långfilm av Amazon Prime Video med "Fleabag"-stjärnan Phoebe Waller-Bridge.
 
Det har även dykt upp rykten om att Amazon har köpt upp hela "Tomb Raider"-franchisen av det svenska förvaltningsbolaget Embracer Group, som under förra året köpte studiorna Crystal Dynamics, Eidos Montreal och Square Enix Montreal av Square Enix.
 
Enligt statistik är det dock inte många som provat spel på Netflix, då mindre än 1 procent av användarna använder dem dagligen. Detta trots att det finns några riktiga guldkorn som "Into the Breach", "Oxenfree" och "Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge".
 
Ska du prova "Tomb Raider Reloaded"? Har du testat spel via Netflix?
| 15 februari 2023 11:00 |