Serie

Skribent

Alexander Kardelo

27 januari 2023 | 23:50

Amazon gör upp storslagna planer för ”Tomb Raider”

Phoebe Waller-Bridge tar sig an Lara Croft hos streamingtjänsten Prime Video. En ny film och en tv-serie planeras.
Det verkar inte bli någon ”Tomb Raider 2” för Alicia Vikander. Däremot får de populära spelen en ny adaption, som både film och tv-serie från Amazon.
 
Det är ingen mindre än Phoebe Waller-Bridge svarar för att ta Lara Croft till streamingdjungeln. Men lugn, ”Fleabag”-stjärnan nöjer sig med att skriva manus och producera serien. Vem som får spela huvudrollen som den äventyrslystna unga fröken Croft är inte klart än. Innan Vikander tog rollen hade Angelina Jolie spelat henne i två filmer.
 
I övrigt är alla detaljer begravda djupt inne i en mystisk pyramid. Hollywood Reporter berättar dock att projektet väntas bli Amazons nya storsatsning efter "Sagan om Ringen", där filmen, serien och kommande tv-spel binds samman storymässigt.
 
Det här är för övrigt inte det enda tv-projektet som bygger på "Tomb Raider". Netflix jobbar på en animerad serie där Hayley Atwell kommer låna ut sin röst.
 
 
Waller-Bridge har fått stor uppmärksamhet som manusförfattaren och skaparen bakom serier som ”Crashing”, ”Fleabag” och ”Killing Eve”. Hon bidrog också till manuset i ”No Time to Die”, som första kvinnliga manusförfattare någonsin på en Bondfilm.
 
Till sommaren väntar helt andra slags äventyr. Då dyker Phoebe upp i en nyckelroll i ”Indiana Jones and the Dial of Destiny”.

Ser du hellre "Tomb Raider" som biofilmer eller en tv-serie? Och vem borde spela Lara härnäst? Kommentera gärna.
| 27 januari 2023 23:50 |