Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

6 juli 2020 | 15:35

"The Witcher"-skaparen: Säsong 2 kommer att fokusera mer på Ciri

Första säsongen gav Geralt och Yennefer mer speltid än prinsessan Ciri, men enligt skaparen kommer ett större fokus nu att läggas på den viktiga karaktären.
Den första säsongen av "The Witcher" kastade om tidslinjerna från böckerna, för att kunna introducera både Yennefer (Anya Chalotra) och prinsessas Ciri (Freya Allan) tidigt under den första säsongen. Geralt of Rivia (Henry Cavill) är inledningsvis seriens, böckernas och spelens huvudperson men alla som tagit sig igenom böckerna och spelen vet om att Ciri är en av seriens allra viktigaste karaktärer på sikt.
 
I en intervju med TVGuide har Lauren Schmidt Hissrich, seriens skapare och showrunner, nu bekräftat att vi redan under säsong två kommer att få se avsevärt mer av Ciri.
 
- Vi hade mycket mer av Ciris berättelse i den första säsongen, som vi i slutändan tvingades korta ned. Och när jag nu tittar tillbaka på säsongen så känns det inte som att hon är så närvarande, inte så mycket som jag hade velat. Så under säsong 2 kommer vi verkligen att fördjupa oss i hennes karaktär och förstå henne avsevärt bättre. Hon kommer också påbörja sin träning och påbörja sin resa mot att bli den karaktär vi känner igen från böckerna och från de senare tv-spelen, vi kommer få se henne bli den personen. Men det kommer inte att ske i en handvändning. Vi vill inte glömma bort var hon kommer ifrån. 
 
Under vår intervju med Freya Allan, inför premiären av den första säsongen, avslöjade hon att hon redan då hade börjat träna inför den allt mer fysiska roll som Ciri kommer att få under säsong två. Det är sedan tidigare klart att "The Witcher"-gänget kommer att återuppta inspelningarna av den nya säsongen i mitten av augusti, med en förväntat premiär någon gång under 2021. 
 

Läs också: Den andra säsongen av "The Witcher" blir lättare att följa

 
Kommer du att ge den andra säsongen av "The Witcher" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 6 juli 2020 15:35 |