Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

13 juni 2020 | 23:00

Den andra säsongen av "The Witcher" blir lättare att följa

När de tre tidslinjerna smälter samman till en under den andra säsongen av "The Witcher", så kommer det att bli avsevärt lättare att hänga med i svängarna.
Du som trogen läsare kan bli stödmedlem på MovieZine. Backa oss med 20 kr i månaden och få VIP-förmåner. Läs mer här…
 
Den första säsongen av "The Witcher" blev en av förra årets mest populära tv-serier - trots en premiär i slutet på december så han man locka över 76 miljoner tittare under sin första månad hos Netflix.
 
Ett av få klagomål kring den första säsongen har däremot varit angående att den var en aning rörig och svår att hänga med i, särskilt eftersom den utspelade sig i tre separata tidslinjer (vilket man inte märker förrän efter halva säsongen). När MovieZine träffade seriens skapare, Lauren Schmidt Hissrich, inför premiären ifjol så förklarade hon att den komplicerade lösningen var där för att låta tittarna följa huvudkaraktärerna Ciri och Yennefer parallellt med Geralt of Rivia - från början. I böckerna får vi nämligen inte träffa på dem förrän långt senare.
 
I en ny intervju med TheWrap har Hissrich nu försäkrat att den andra säsongen av "The Witcher" kommer att bli betydligt lättare att hänga med i:
 
- Under säsong 2 kommer alla våra karaktärer att existera i samma tidslinje. Det kommer även låta oss leka mer med tid på lite annorlunda sätt. Vi kommer kunna göra flashbacks, och vi kommer kunna göra flash-forwards, vi kan faktiskt arbeta med tid på ett helt annat sätt än vad vi kunde göra under den första säsongen. Eftersom vi då var i tre olika tidslinjer, om vi hoppade framåt eller bakåt i tiden så hade vi plötsligt haft fyra, fem eller sex olika tidslinjer att följa och hänga med i - till och med jag förstår att det är för mycket. Så jag tror att det kommer att bli avsevärt lättare för tittarna att följa med och förstå, även för nya tittare. 
 
 

Läs också: Kim Bodnia landar viktiga rollen i nya "The Witcher"-säsongen

 
Kunde du hänga med bland tidslinjerna under den första säsongen? Kommentera gärna nedan!
| 13 juni 2020 23:00 |