Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

29 februari 2020 | 00:15

Kim Bodnia landar viktiga rollen i nya "The Witcher"-säsongen

"Bron"-stjärnan kommer att spela Vesemir, den äldsta levande witchern och en fadersfigur för Geralt of Rivia.
Häromdagen rapporterade vi om att Kristofer Hivju och sex andra skådespelare var klara för den andra säsongen av "The Witcher". Nu avslöjar The Wrap att Netflix har landat Kim Bodnia ("Bron", "Killing Eve", "Pusher") i rollen som en av den kommande säsongens viktigaste nya karaktärer - Vesemir.
 
Vesemir beskrivs i böckerna och spelen, som Netflix-serien är baserad på, som den äldsta levande witchern och han är dessutom den witcher som Geralt of Rivias mamma lämnar sin son till. Det är med andra ord Vesemir som har lärt upp Geralt och varit som en fadersfigur för honom. Om serien väljer att följa böckerna så kommer han även att spela en viktig roll i prinsessan Ciris utveckling framöver.
 
 
Många fans hade uttryckt förhoppningar om att Mark Hamill skulle få spela Vesemir och det ryktas till och med om att Star Wars-stjärnan faktiskt erbjöds rollen, men att han av någon anledning valde att tacka nej. Det kan däremot vara värt att poängtera att det var väldigt få som kunde tänka sig Henry Cavill i rollen som Geralt när han presenterades för den - men nu är det nog inte många som känner så längre.
 
Inspelningarna av den andra säsongen av "The Witcher" har redan dragit igång, men den förväntas inte vara färdig för premiär förrän under 2021.
 

Läs också: "Jag hoppas verkligen att man kommer gilla min Geralt"

 
Vad tycker du om Kim Bodnia i rollen som Vesemir? Kommentera gärna nedan!
| 29 februari 2020 00:15 |