Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

7 oktober 2017 | 16:00

Trailerpremiär: "Runaways" blir Marvels första ungdomsserie

"Runaways" har, under helgens New York Comic-Con, släppt sin första officiella trailer inför premiären i november.
"Runaways" är en kommande Marvelserie som fokuserar på barnen (ungdomarna) till ett gäng superskurkar som är en del av "The Pride", en slags kriminell supergrupp med maffiabossar, trollkarlar, onda vetenskapsmän, tidsresare, utomjordingar och mutanter med telepatiska förmågor.
 
Skurkgruppen träffas en gång per år för att "samla in pengar till välgörande ändamål", utan att deras barn vet vad som egentligen diskuteras på mötena... men ett år smyger de sig ner för att ta reda på vad deras föräldrar egentligen har för sig. Efter att ha fått reda på sanningen så bestämmer de sig för att rymma (därav titeln "Runaways"), med ett gäng av föräldrarnas vapen. Det dröjer heller inte länge innan de inser att de har ärvt sina föräldrars olika krafter... och ungefär där bör vi tittare släppas in i handlingen.
 
Serien har beskrivits som Marveluniversumets "O.C." och blir deras första riktiga ungdomsserie, vilket kan förklara varför flera av seriens producenter och manusförfattare har ett förflutet i just "O.C.". Med ett gäng ungdomar som endast känner varandra på grund av att deras föräldrar råkade vara med i samma skruk-klubb, så lär en hel del ungdomsdrama dra igång förhållandevis snabbt.
 
 
På förhand har jag varit ganska skeptisk till "Runaways", men mer och mer börjar tala för att det är en serie värd att ge en chans. 
 
1. "Runaways utspelar sig i samma universum som Marvels andra produktioner, från filmerna till Netflix-serierna. Exakt hur de hänger ihop återstår däremot att se," bekräftade Jeph Loeb, chef för Marvel Television, i somras.
 
2. Streamingtjänsten Hulu (som ligger bakom serien) kammade nyligen hem ett gäng Emmys för sin serie "The Handsmaid's Tale"
 
3. Jag hade helt fel inför premiären av "Riverdale". Även den serien kändes som ett hopplöst projekt på pappret - men visade sig faktiskt vara riktigt bra.
 
 
"Runaways" dyker upp hos Hulu den 21 november, i nuläget finns det ingen svensk distributör som har köpt in serien. HBO Nordic har tidigare köpt in Hulus "The Handmaid's Tale" och "The Path" och vore därför det uppenbara valet - men med tanke på att de precis köpt in Marvelserien "Inhumans" har de kanske tillräckligt med superhjältar redan?
 

Läs också: Michael B. Jordan är klar för Netflix nya annorlunda superhjälteserie

 
Blir du sugen på att ge ungdomarna i "Runaways" en chans efter den nya trailern? Kommentera gärna nedan!
| 7 oktober 2017 16:00 |