Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

6 oktober 2017 | 13:35

Michael B. Jordan är klar för Netflix nya annorlunda superhjälteserie

"Raising Dion" är Netflix nya superhjälteserie. Här kan du se den grymma kortfilmen som den baseras på!
Det är nu klart att den kommande superhjälteserien "Raising Dion" landar hos Netflix, meddelade streamingföretaget under gårdagen.
 
Handlingen kommer att kretsa kring den ensamstående mamman Nicoles och hennes son Dions (som har ett gäng superkrafter) vardagsliv, efter att pojkens pappa plötsligt dör. Hur är det egentligen att uppfostra ett barn som kan få frukosten att sväva, göra sig osynlig när man leker kurragömma - eller som vid ett oförsiktigt ögonblick kan skada ett annat barn vid lekplatsen? 
 
Michael B. Jordan ("Creed") kommer att gå in som exekutiv producent. Jordan har själv spelat karaktärer med superhjältekrafter i filmerna "Chronicle", "Fantastic Four" och har en kommande roll i Marvelfilmen "Black Panther", men i "Raising Dion" kommer han att spela den unge superpojkens döde pappa.
 
Serien är baserad på en serietidning och kortfilm (som du kan se nedan) av Dennis Liu, som också är involverad i produktionen av Netflixserien.
 
 
"Jag påbörjade det här projektet för många år sedan eftersom jag ville se en ökad mångfald på film och tv. Jag är glad över att få samarbeta med Netflix, som jag vet delar den visionen. Vi behöver höra historier berättade från olika synsätt  nu mer än någonsin, min förhoppning med "Raising Dion" är att skapa en upplevelse för alla typer av familjer som kommer att få dig att både vilja skratta och gråta," berättar Dennis Liu.
 
Baserat på kortfilmen och att Michael B. Jordan redan är involverad i projektet så ser det här ut att bli en riktigt intressant serie att följa framöver. En slags dagisversion av "Smallville", men mer påkostad - och förhoppningsvis avsevärt bättre. Det skulle inte heller förvåna mig om det visar sig att Dions mamma är seriens verkliga superhjälte...
 
Den första säsongen kommer att bestå av totalt 10 avsnitt, det är i nuläget oklart när "Raising Dion" kommer att finnas tillgänglig för allmän beskådan.
 
Vad tycker du om kortfilmen och upplägget kring Netflix nya projekt? Kommentera gärna nedan!
| 6 oktober 2017 13:35 |