Film

Skribent

Alexander Dunerfors

24 juni 2013 | 14:01

"The Internship" ny etta på biotoppen

Google-komedin lockade 10.000 svenskar till biograferna under midsommarhelgen.

Vince Vaughns och Owen Wilsons nya komedi hade bara två dagar på sig att dra biopublik (premiär i lördags), men det räckte för att ta över förstaplatsen från sci-fi-äventyret "After Earth". Mer exakt 9997 biobesökare fick följa med på sommarpraktik i "The Internship"

Veckans andra premiär var dramat "Spring Breakers", som efter stor uppmärksamhet i medierna hamnade på plats 8 på topplistan.

Se hela biotoppen här...

I USA stod kampen mellan monster och zombies. Än en gång bevisar Pixar att de är kungar på animerad film, deras prequel "Monsters University" är studions 14:e raka etta på Box Office. Det blev sammanlagt 82 miljoner dollar i kassan efter premiärhelgen, och bara "Toy Story 3" har fått en bättre start.

Hack i häl är zombierna i "World War Z", Brad Pitts actionfilm som blivit en oväntad succé både hos kritiker och publik. Filmen tjänade in 66 miljoner dollar och är därmed Pitts största premiär någonsin - tillräckligt för att redan ge grönt ljus åt en uppföljare.

"Man of Steel" faller ner till en 3:e plats men har redan cashat in lika mycket världen över som "Superman Returns" för sju år sen. Och ännu väntar flera länder på premiär. Bland annat får vi se Henry Cavill ta på sig manteln här i Sverige på fredag. En given etta på biotoppen till helgen!

| 24 juni 2013 14:01 |