Spel

Skribent

Anders Eklöf

13 januari 2021 | 14:55

Svenska Massive gör Star Wars-spel med öppen värld

Den Malmöbaserade spelstudion Massive Entertainment jobbar på ett nytt Star Wars-spel tillsammans med Ubisoft.
Häromdagen gick Disney ut med att alla kommande Star Wars-spel ges ut under den gemensamma flaggan Lucasfilm Games framöver, vilket fick många att hoppas på ett nytt spel baserat på filmserien. 
 
Igår kom nyheten att ett Indiana Jones-spel är under utveckling av den svenska studion MachineGames ("Wolfenstein"), men det är tydligen inte allt som Lucasfilm Games sysslar med. 
 
Sajten Wired var nämligen först med att rapportera att ett nytt Star Wars-spel av Ubisoft och den svenska spelstudion Massive Entertainment, som tidigare gjort "The Division"-spelen. 
 
"Det här är en värld som vi älskar och vi vill göra den rättvisa med ett spel och en berättelse som ger både livslånga och nya fans en uppslukande och enastående resa som kommer att stanna hos dem i flera år", säger regissören Julian Gerighty i ett pressmeddelande. 
 
 
Spelet kommer att vara ett berättelsedrivet äventyr som utspelar sig i en öppen värld. Spelet är dock väldigt tidigt i utvecklingen, då Massive fortfarande rekryterar folk för att utveckla spelet. 
 
Utöver det har Lucasfilm Games inte avslöjat om vilka karaktärer det kommer kretsa kring eller vilken tidsperiod det utspelar sig under. 
 
 
Star Wars är onekligen ett hett varumärke just nu efter framgångarna med tv-serien "The Mandalorian", multimediasatsningen "Star Wars: The High Republic" och mängder av nya filmer och tv-serier på gång. Det har även släppts ett gäng spel baserat på franchisen den senaste tiden, som "Star Wars Jedi: Fallen Order" och "Star Wars: Squadrons". 
 
Star Wars är inte det ändå filmspelet som Massive Entertainment sysslar med för tillfället, då vi även vet att de gör ett spel baserat på James Camerons "Avatar"-filmer
 
Ubisoft skriver att mer information och ett släppdatum kommer att delges senare. 
 
Vilken typ av Star Wars-spel skulle du vilja se? Kan det bli för mycket Star Wars? 
| 13 januari 2021 14:55 |