Spel

Skribent

Anders Eklöf

3 november 2020 | 21:42

Spelet baserat på "Avatar" försenas

Det svenskutvecklade spelet baserat på filmerna skjuts upp till följd av att "Avatar 2" kommer senare än tänkt.
Ubisoft har valt att skjuta upp sitt kommande "Avatar"-spel till 2022, vilket gör att det släpps under samma år som den andra filmen är tänkt att dyka upp på biograferna. 
 
Nyheten kom i samband med att Ubisoft avslöjade att spelet "Far Cry 6" och "Rainbow Six Quarantine" skjuts upp, till någon gång mellan april 2021 och mars 2022. 
 
Att spelet är under utvecklingen avslöjades redan 2017 och att svenska studion Massive Entertainment (kända för "The Division"-serien), tillsammans med Fox Interactive. Även Lightstorm Entertainment, James Camerons studio, är med och arbetar på spelet. 
 
 
Filmen "Avatar 2" var egentligen tänkt att släppas redan 2014, men flyttades senare till julen 2021. Nyligen fick vi veta att den istället går upp på biograferna den 16 december 2022 och att de övriga uppföljarna därmed också skjuts upp. 
 
 
Vi vet inte mycket om spelet, mer än att det inte är tänkt att vara en uppföljare på det första filmspelet eller ha några större kopplingar till filmerna. Dock har de sagt att de vill skapa ett Pandora där spelaren kan "leva ett alternativt liv på månen", vad det nu betyder. 
 
Vad tror du om ett påkostat spel baserat på "Avatar"?
| 3 november 2020 21:42 |