Film

Skribent

Jakob Åsell

26 september 2020 | 20:30

James Cameron bekräftar – "Avatar 2" är färdiginspelad

Även trean är nästintill färdigfilmad, avslöjar regissören.
Elva år efter originalfilmen har det börjat röra på sig för det gigantiska åtagandet som är de fyra (!) "Avatar"-uppföljarna. James Cameron bekräftar nu att den första uppföljaren, "Avatar 2", är färdiginspelad samtidigt som filmteamet i Nya Zeeland är i sluttampen av arbetet med live-action-segmenten till "Avatar 3". Men "färdiginspelad" i dessa sammanhang är långtifrån synonymt med färdig. En omfattande postproduktion och ett jättearbete med de visuella effekterna är att vänta innan vi kan ta del av slutresultatet.
 
"Samma dag som vi avslutar inspelningen av "Avatar 2" tar arbetet med "Avatar 3" vid. Just nu är jag i Nya Zeeland och spelar in. Vi är 100% klara med tvåan och ungefär 95% färdiga med trean", berättade James Cameron nyligen i ett samtal med Arnold Schwarzenegger i samband med The 2020 Austrian World Summit.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Konceptbild från "Avatar 2" 
 
Den minst sagt långdragna inspelningen påbörjades redan 2017 med då motion capture-delarna av "Avatar 2" och 3 spelades in. Inspelningen av live-action-segmenten i Nya Zeeland blev sen försenade på grund av Coronapandemin, men närmar sig nu slutligen målet.
 
"Coronapandemin drabbade oss precis som alla andra. Vi förlorade ungeför fyra och en halv månad av inspelningstid och har därför skjutit fram premiärdatumet ett helt år till december 2022. Men vi använder nu den extra tiden till trean.", berättade Cameron.
 
Detaljer kring vad filmerna faktiskt kommer att handla om är fortsatt få. Men det står sen tidigare klart att Jake Sully och Neytiri åter kommer att stå i centrum när filmerna utforskar nya delar av Pandora.
 
"Avatar 2" är planerad att nå biograferna 16 december 2022, fyra år senare än vad som först var tänkt. Första "Avatar" finns nu att streama på Disney+.
 

Läs även: Spana in The Crabsuit från "Avatar 2"

| 26 september 2020 20:30 |