Film

Skribent

MovieZine

25 februari 2020 | 07:00

Lucasfilm avslöjar nya satsningen "Star Wars: The High Republic"

Det viskas i galaxen om något nytt på väg från Lucasfilm. Star Wars-fans har känt till "Project Luminous" i flera månader - äntligen vet vi vad det handlar om.
Project Luminous nämndes för första gången under Star Wars Celebration i Chicago förra våren. Det beskrevs som "en enda sammanhängande berättelse som ska berättas i flera olika medier, så som serietidningar och böcker".
 
Inatt presenterades projektet, som går under samlingsnamnet "Star Wars: The High Republic". Historien utspelas under så kallade High Republic-eran, mer exakt 200 år innan Skywalker-sagan började med "Episod I: Det mörka hotet".
 
Fem författare från fyra olika bokförlag samarbetar på projektet, som kommer introducera oss för nya rymdäventyr och en ny uppsättning av hjältar.
 
 
Berättelsen börjar med romanen "Light of the Jedi" av Charles Soule som släpps på engelska den 25 augusti. I centrum för hans bok står "en annan slags Jedi, en sorts Texas Ranger", och handlingen vidrör också en omskakande händelse som kallas "The Great Disaster".
 
- "Star Wars: The High Republic" kommer visa Jediriddarna som vi alltid har velat se dem - som sanna väktare av fred och rättvisa. Det är en hoppfull och optimistisk tid (...) Men såklart, något hemskt är på väg, kommenterar Lucasfilms Michael Siglain till StarWars.com.

- Det här initiativet ger gamla som nya läsare ett nytt hörn av galaxen att utforska genom rika och meningsfulla berättelser. Dessutom får vi veta vad som skrämmer en Jedi.
 
 
Har du läst någon av Star Wars-böckerna eller serietidningarna? Kommentera gärna.
| 25 februari 2020 07:00 |