Spel

Skribent

Anders Eklöf

11 januari 2021 | 23:36

Lucasfilm Games återuppstår för kommande "Star Wars"-spel

Disney blåser nytt liv i den gamla studion, då alla kommande Star Wars-spel kommer ges ut under namnet Lucasfilm Games.
För en herrans massa år utvecklade Star Wars-studion Lucasfilm spel under namnet Lucasfilm Games, med klassiska peka- och klicka-titlar som "Maniac Mansion" och "Indiana Jones and the Last Crusade: The Graphic Adventure". 
 
Ett tag senare bytte de namn till LucasArts, med guldkorn som "Secret of Monkey Island" och en rad spel baserade på just "Stjärnornas Krig".
 
När Disney köpte Star Wars-licensen för några år sedan valde de dock att lägga ned företaget, till många fans ledsna miner. 
 
 
Star Wars officiella hemsida meddelar de dock att namnet Lucasfilm Games återvänder, då alla kommande spel baserade på science fiction-världen kommer ges ut under det namnet. 
 
"Lucasfilms arv inom spel sträcker sig decennier tillbaka. Nu när Lucasfilm och galaxen långt, långt borta tar sig in i en ny och aldrig tidigare skådad fas av kreativitet, så kommer Lucasfilm Games att utveckla i samarbete med de finaste studiorna i branschen", skriver de. 
 
 
De senaste åren har en rad olika Star Wars-spel släppts, som "Star Wars Jedi: Fallen Order" och "Star Wars: Battlefront II". Att de går ut med den här nyheten lär ju innebära att något nytt är under utveckling, men vad det handlar om är tyvärr okänt i dagsläget.
 
Att Star Wars är hett just nu har nog inte undgått någon, då 10 nya serier baserade på franschisen är på väg till Disney+ efter framgångarna med "The Mandalorian". Att smida ihop ett spel när järnet är varmt, vore kanske inte helt dumt alltså. 
 
Följ Lucasfilm Games på Facebook och Twitter, för de senaste nyheterna. 
 
Vilken typ av Star Wars-spel skulle du vilja se i framtiden? Hur ser din relation till LucasArts ut? 
| 11 januari 2021 23:36 |