Serie

Skribent

Alexander Kardelo

11 december 2020 | 09:40

10 nya Star Wars-serier på väg till Disney+ inom kort

Se första trailern till "Andor" och "The Bad Batch" här!
Star Wars-fans har mycket att se fram emot de närmaste åren. Disney+ planerar hela tio nya serier som ska göra populära "The Mandalorian" sällskap på streamingtjänsten.

Under nattens matiga livesändning presenterade Lucasfilm flera av de kommande projekten. Några av dem är så kallade "eventserier", miniserier med ett fåtal avsnitt.
 
 
Andor
Spionserien "Andor" är en prequel till filmen "Rogue One" där vi återser rebell-fightern Cassian Andor, spelad av Diego Luna. Medverkar gör också Stellan Skarsgård i en ännu hemlig roll.

Obi-Wan Kenobi
Ewan McGregor är tillbaka som Obi-Wan, tio år efter händelserna i "Episod III - Mörkrets hämnd". Sist såg han sin vän och lärjunge Anakin gå över till den mörka sidan, och nu väntar en dramatisk återförening. Hayden Christensen upprepar rollen som Darth Vader.

Lando
Nya äventyr med Lando Calrissian väntar i eventserien "Lando". Bakom serien står Justin Simien, känd för "Dear White People" som tydligen är ett stort Star Wars-fan.
 
 
Ahsoka
En av två planerade "The Mandalorian"-spinoffer. Rosario Dawson återvänder i rollen som jedikrigaren Ahsoka Tano.

The Rangers of the New Republic
Den andra spinoffen som utspelar sig under samma tidsperiod som "The Mandalorian" och "Ahsoka".
 
A Droid Story
Facorit-droiderna R2-D2 och C-3PO ger sig ut på ett speciellt uppdrag i en ny tv-serie. Antagligen det hemliga projekt som Anthony Daniels hintade om i vår intervju.
 
 
Star Wars: The Bad Batch
En ny animerad Star Wars-serie i samma anda som "Clone Wars" och "Star Wars Rebels". Premiär under 2021.

The Acolyte
Leslie Headland ("Russian Doll") är showrunner. Serien kallas för ett "thriller-mysterium" och utspelas under High Republic-eran. Enligt tidigare rapporter fokuserar "The Acolyte" på kvinnliga huvudpersoner.
 
Star Wars: Visions
En serie animerade kortfilmer från världens bästa japanska anime-kreatörer. Premiär 2021.
 
Det är med andra ord hög tid att skaffa ett abonnemang på disneyplus.com om du inte redan har gjort det. De kommande åren kommer även bjuda på mycket mer originalinnehåll från Marvel och Pixar, avslöjade Disney inatt.
| 11 december 2020 09:40 |