Spel

Skribent

Anders Eklöf

12 januari 2021 | 17:35

Svensk studio gör spel om "Indiana Jones"

Den svenska studion MachineGames tar på sig hatten och plockar fram piskan för att göra ett spel baserat på filmserien om Indiana Jones.
Igår kom nyheten att Lucasfilm Games återuppstår och att alla kommande Star Wars-spel samlas under den gemensamma flaggan framöver. 
 
De flesta förväntade sig nog (inklusive jag) att det innebär att ett nytt Star Wars-spel är under utveckling, men idag dök en liten teaser upp på Twitter om något helt annat filmrelaterat spel. 
 
Den svenska studion MachineGames, som ligger bakom de senaste "Wolfenstein"-spelen, håller nämligen på med ett spel baserat på filmserien "Indiana Jones". 
 
 
På Lucasfilm Games hemsida står det att spelet kommer att berätta en helt ny fristående berättelse "under höjden av den berömda äventyrarens karriär". Om det innebär att Harrison Ford medverkar i projektet är i dagsläget oklart, men en kan ju alltid hoppas. 
 
 
Den första filmen i serien, "Jakten på den försvunna skatten" av regissören Steven Spielberg, hade premiär 1981 och blev snabbt en succé och är för många en tidlös klassiker. Filmen följdes av två uppföljare och fick även en fjärde film 2008 i form av "Indiana Jones och Kristalldödsskallens rike". 
 
En femte film är på gång, som egentligen skulle regisseras av Steven Spielberg. Dock hoppade han och manusförfattaren av projektet i höstas. Istället regisserar James Mangold ("The Wolverine" och "Logan") filmen, som har biopremiär i juli 2022. 
 
Bethesda, som ger ut spelet om Indiana Jones, skriver på sociala medier att "det kommer dröja innan vi har något mer att visa från spelet". 
 
Vad tror du om ett spel baserat på Indiana Jones? 
| 12 januari 2021 17:35 |