Spel

Skribent

Anders Eklöf

10 februari 2021 | 16:28

Svenska "Avatar"-spelet siktar på att släppas senast 2023

De kommande "Avatar"- och "Star Wars"-spelen av svenska Massive Entertainment dröjer ett tag till.
Redan 2017 kom nyheten att den svenska studion Massive Entertainment (kända för "The Division"-serien) jobbar på ett spel baserat på filmen "Avatar" av James Cameron, tillsammans med Fox Interactive och Ubisoft. 
 
För ett tag sedan gick de ut med att spelet försenas till 2022, samma år som den andra filmen är tänkt att dyka upp på biograferna. 
 
I ett möte med sina investerare berättade dock Ubisoft nyligen att deras "Avatar"-spel siktar på att släppas senast 2023, skriver sajten PSU. Tanken är att det ska släppas under budgetåret som pågår mellan april 2022 och mars 2023, så vi får helt enkelt se om det blir för eller senare. 
 
 
I samma veva berättar de att Massive Entertainments Star Wars-spel är i "ett tidigt utvecklingsstadie" och att det släpps någon gång efter "Avatar"-spelet. 
 
 
Väldigt lite är känt om "Avatar"-spelet utöver att filmregissörens studio Lightstorm Entertainment är med och utvecklar det och att det inte är tänkt som en uppföljare på det första filmspelet eller ha några större kopplingar till filmerna. De säger däremot i klippet ovan att de vill skapa ett Pandora där spelaren kan "leva ett alternativt liv på månen", vad det nu betyder. 
 
Filmen "Avatar 2" var egentligen tänkt att släppas redan 2014. Det senaste är att den går upp på biograferna den 16 december 2022 och att de övriga uppföljarna därmed också skjuts upp.
 
 
På samma möte ska Ubisoft också ha gått ut med att de inte kommer att förlita sig på släpp av stora spel med hög budget lika mycket framöver, utan satsa mer på "free to play"-spel och sina tidigare titlar för att tjäna pengar. 
 
Vad tror du om ett "Avatar"-spel? 
| 10 februari 2021 16:28 |