Film

Skribent

Jonatan Blomberg

15 augusti 2017 | 07:00

Stuntkvinna dog i motorcykelolycka under inspelningen av "Deadpool 2"

Arbetet med uppföljaren till succéfilmen "Deadpool" med Ryan Reynolds pågår för fullt. Tyvärr drabbades inspelningen av en tragisk olycka under gårdagen.
Stuntkvinnan, Joi "SJ" Harris, kraschade med sin motorcykel under ett stunt på inspelningen av "Deadpool 2", rapporterar Variety. Ögonvittnen på plats berättar att hon tappade kontrollen över sin motorcykel, under bråkdelen av en sekund, och körde rakt in i ett glasfönster.
 
Ambulanspersonal ska ha varit på plats nästan ögonblickligen och bar in kvinnan i ambulansen, där de försökte att rädda hennes liv. Tyvärr fanns det inget de kunde göra, ambulansen körde senare iväg från platsen i tystnad.
 
"Vi har under tragiska omständigheter förlorat en av våra medarbetare under inspelningen av "Deadpool 2". Vi är i chock, med krossade hjärtan... men inget kan ens komma i närheten av den sorg och obeskrivliga smärta som hennes familj och vänner måste känna just nu," skrev Ryan Reynolds på sin Twitter efter olyckan.
 
 
Både filmens regissör, David Leitch, och filmstudion, 20th Century Fox, har också (i egna uttalanden) uttryckt hur ledsna de och alla inblandade är över vad som har hänt, samt att kvinnans familj och vänner finns i deras tankar under denna svåra tid.
 
Det här är andra gången på kort tid som en stuntman/stuntkvinna går bort under en inspelning. Tidigare under sommaren föll stuntmannen John Bernecker från en balkong mot sin död, under inspelningen av "The Walking Deads" åttonde säsong.
 
 
"Deadpool 2" är för närvarande planerad att ha premiär den 1 juni, 2018. Förutom Ryan Reynolds i huvudrollen så kommer Zazie Beetz ("Atlanta") och Josh Brolin ("Sicario", "Avengers") att ansluta till uppföljaren i olika nyckelroller. 
| 15 augusti 2017 07:00 |