Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

4 april 2018 | 23:45

"Stranger Things"-skaparna avfärdar anklagelserna om idéstöld

Inte helt oväntat har skaparna bakom "Stranger Things" helt avfärdat anklagelserna om att de ska ha stulit idén till sin succéserie.
Det var under gårdagen som nyheten om att bröderna Matt och Ross Duffer, skaparna bakom "Stranger Things" hos Netflix, genom en stämningsansökan anklagades för att ha stulit idén till sin succéserie av regissören Charlie Kessler
 
Kessler påstod nämligen att han hade pitchat idén till bröderna under en fest redan 2014, som ett långfilmsprojekt av hans kortfilm "Montauk". Enligt Deadline hälsar nu Dufferbröderna, genom sin advokat Alex Kohner, att anklagelserna är helt och hållet osanna.
 
- Han [Charlie Kessler] hade ingen koppling till vare sig skapandet eller utvecklandet av "Stranger Things". Dufferbröderna har aldrig sett Mr. Kesslers kortfilm och inte heller diskuterat något projekt med honom. Det här är enbart ett försök att tjäna pengar på andra människors kreativitet och hårda arbete.
 
 

Läs också: "Stranger Things"-ungarna får en massiv löneförhöjning inför säsong 3

 
Brödernas nekande till anklagelserna kommer inte direkt som någon överraskning, vad annat kan de göra? Nu återstår det att se huruvida stämningsansökan kommer att leda till något mer än att ta onödig tid bort från arbetet med den nya säsongen. Den tredje säsongen av "Stranger Things" har beräknad premiär någon gång under 2019.
 
Vem tror du säger sanningen - Dufferbröderna eller Kessler? Kommentera gärna nedan!
| 4 april 2018 23:45 |