Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

19 mars 2018 | 23:55

"Stranger Things"-ungarna får en massiv löneförhöjning inför säsong 3

Med tanke på hur mycket Netflix lär ha tjänat på barnskådespelarnas charm och hårda arbete - är det väl inte mer än rätt?
Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown, Gaten Matarazzo, Noah Schnapp och Caleb McLaughlin var innan den första säsongen av "Stranger Things", i princip helt okända barnskådespelare. De fick därför en lön som motsvarade det - på ungefär 30 000 dollar per avsnitt. 
 
Enligt Deadline har Netflix nu gått med på att höja barnens löner till mellan 200 000 - 250 000 dollar per avsnitt under de kommande säsongerna. Vilket innebär att de nu kommer att tjäna lika mycket på ett avsnitt som de gjorde för hela den första säsongen (som bestod av åtta avsnitt).
 
 
Millie Bobby Brown som spelar Eleven, den mest utmanande av barnrollerna, har till och med knipit en Emmynominering för sin roll i serien - vilket gjort att hon lyckats förhandla till sig en något högre lön än de andra barnskådespelarna. Winona Ryder och David Harbour som båda var kända i branschen sedan tidigare (och därför redan hade höga löner) kommer under den tredje säsongen att kunna plocka ut mellan 300 000 - 350 000 dollar per avsnitt. 
 
Den tredje säsongen av "Stranger Things" drar igång inspelningarna under nästa månad, men förväntas inte vara tillbaka med nya avsnitt förrän under 2019. Det är däremot redan känt att säsong tre kommer att utspela sig minst ett år fram i tiden för att kompensera för de yngre skådespelarnas åldrande.
 
Tycker du att "Stranger Things"-ungarna har gjort sig förtjänta av den höga löneförhöjningen? Kommentera gärna nedan!
| 19 mars 2018 23:55 |