Skribent

Mats Karlsson

21 juli 2013 | 20:01

Stein och Mårlind tackade nej till "G.I. Joe"

Björn Stein och Måns Mårlind berättar om vad Hollywooderfarenheterna har lärt dem.

Med "Känn ingen sorg" är Björn Stein och Måns Mårlind tillbaka på svensk mark efter två filmer i Hollywood. Thrillern "Shelter" och rysaren "Underworld: Awakening" har varit två nyttiga erfarenheter för duon, men de har tackat nej till en del stora projekt på vägen:

"Alien vs Predator", "Last House on the Left", "Ruins", "Takers", "The Cold Light of Day" och "G.I. Joe", är några av dem, berättar Mårlind för MovieZine.

- Det är mycket skit, men det är ju skräpunderhållning, tillägger Stein.

Det var "Storm" som gjorde att Hollywood började intressera sig för regissörerna. De minns tillbaka på sitt första stora möte cirka 2006 som en märklig upplevelse. Björn Stein berättar:

- Det var med Arnold Kopelson som bland annat ligger bakom "Seven". Vi kommer in till hans kontor, fyllt med Oscars, och han är helkonstig. Han ställer en massa snabba frågor. Pang på bara, och han lyssnade inte ens klart på våra svar utan kom med en ny fråga direkt. Sedan frågade han plötsligt: "Vad vill ni göra härnäst?"

De åker troligen tillbaka till Hollywood, men favorithistorien lär de aldrig få filma. Bara manuset ligger på 2 miljoner dollar, alldeles för dyrt enligt Måns Mårlind:

- Det handlar om en alternativ verklighet i en viktoriansk stad. Där finns det seriemördare som mördar älvor. Jag ryser redan i början, för det är så bra! Man får en följa en älva i ett kloaksystem som blir jagad av någon, och precis när hon kommer fram till ljuset i tunneln så hinner mördaren ifatt och skär halsen av henne.

Vad har erfarenheterna i Hollywood lärt er?

Måns: Att pushas. "Gör mer, gör bättre" fick vi höra hela tiden. När vi tyckte att vi var klara så fick vi frågan om vi kunde göra det bättre.  

Björn: Så nu går man gärna ett varv till, även om det fungerar.

| 21 juli 2013 20:01 |