Serie

Skribent

Anders Eklöf

30 maj 2022 | 15:00

"Star Wars: Visions" får en andra säsong på Disney+

I den andra säsongen av den animerade antologiserien "Star Wars: Visions" kommer animationsstudior från bland annat Frankrike, Indien och Sydkorea få tolka universumet.
De senaste dagarna har vi fått en mängd nyheter om vad som väntar för "Stjärnornas krig" i framtiden, då det årliga evenemanget Star Wars Celebration pågår för tillfället.
 
I slutet av förra året hade antologiserien "Star Wars: Visions" premiär på Disney+, som består av nio fristående avsnitt eller kortfilmer där olika japanska animationsstudier som Trigger, Kamikaze Douga och Science Saru fick tolka galaxen långt, långt borta.
 
 
Nu har Disney gått ut med att det kommer en andra säsong av serien under våren 2023, som går utanför Japan. Den här gången kommer även animationsstudior från Chile, Storbritannien, Frankrike, Sydafrika, Sydkorea, Indien, Irland och Spanien få sätta sin prägel på det galaktiska äventyret.
 
Under den första säsongen fick vi utforska delar av galaxen vi aldrig sett tidigare, som en droid som blir jedi, ett avsnitt som tar inspiration från Akira Kurosawas samurajfilmer och mycket annat spännande.
 
När det begav sig skrev Star Wars-fantasten Fanny Degerfelt "att låta anime-skapare använda Star Wars universum är en av de mest intressanta idéer Disney haft på åratal! Disney har aldrig varit avant-garde, men det senaste årtiondet har allting har känts så fruktansvärt säkert… och inte bara när det gäller Star Wars. Att låta personer med en annan kulturell bakgrund, i en annan konstform, få (hyfsad) kreativ frihet är ett utmärkt koncept.
 
Andra animerade Star Wars-projekt som är på gång är den andra säsongen av "Star Wars: The Bad Batch" och antologiserien "Tales of the Jedi".
 
 
Vad tyckte du om den första säsongen av "Star Wars: Visions"? 
| 30 maj 2022 15:00 |