Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

29 maj 2022 | 14:00

Bekräftat: Liam Neeson återvänder till Star Wars som Qui-Gon Jinn

Under Star Wars Celebration avslöjade Disney att Liam Neeson kommer tillbaka som jedimästare i serien "Tales of the Jedi". Premiär för serien är senare i höst.
Förutom de animerade serierna “Star Wars: Visions” och “The Bad Batch”, kommer även “Tales of the Jedi” - som är en antologiserie om “Star Wars”-universumet. På Star Wars Celebration passade man på att berätta att Liam Neeson kommer medverka i serien. Här kommer han att återigen spela Qui-Gon Jinn, jedimästaren som först syntes i “The Phantom Menace” - den första av alla “Star Wars”-prequels.

Dave Filoni (“Clone Wars” och “The Mandalorian”), säger enligt Slashfilm:
 
- Medan jag jobbade på “The Mandalorian” arbetade jag på de här berättelserna. Jag skrev en och visade den för producenten Carrie Beck.
 
Först verkade som att det inte fanns pengar att göra “Tales of the Jedi”, men Filoni fortsätter:
 
- Hon hittade ett sätt att få serien gjord, och då var jag tvungen att skriva mer berättelser. Det var ett fantastiskt projekt att ta det jag lärde mig i live-action och tillämpa det på animation.

Neeson uttalade sig tidigare i April att han kommer tillbaka till “Star Wars”, om det handlar om att medverka en film. I en intervju med Comicbook.com säger skådespelaren om att återvända:
 
- Åh, jag tror det, ja, ja, ja, jag tror det... om det var en film. Ja, jag är lite av en snobb när det kommer till TV, jag måste erkänna, jag gillar bara den stora filmduken, vet du?
 
Intressant att “Schindlers List”-skådespelaren redan tycks ha ändra sig. Vi får hålla tummarna för att detta även innebär att Qui-Gon Jinn även kommer tillbaka till aktuella Disney+-serien “Obi-Wan Kenobi”.

“Star Wars: Tales of the Jedi” kommer till hösten på Disney+.

| 29 maj 2022 14:00 |