Serie

Skribent

Josefine Krischausky

7 november 2022 | 20:00

Star Wars-serien "The Acolyte" är officiellt under inspelning

Huvudrollsinnehavarna Amandla Stenberg och Jung-Jae Lee får sällskap av bland andra Carrie-Anne Moss i den kommande serien, som utspelar sig under slutet av High Republic-eran.
Star Wars-universumet fortsätter att expandera i rask takt, inte minst genom ett växande antal live action-serier. Samtidigt som "Andor" med Diego Luna sänder sin första säsong är nya avsnitt av bland annat "The Mandalorian" på väg, och nu meddelas det dessutom att kommande "The Acolyte" har börjat filmas
 
"The Acolyte" är skapad av Leslye Headland, känd för att bland annat ha skapat och regisserat flera avsnitt av Netflix-serien "Russian Doll". Vi har tidigare rapporterat att seriens två huvudroller görs av Amandla Stenberg ("The Hunger Games", "Bodies Bodies Bodies") och Jung-Jae Lee ("Squid Game"). 
 
I samband med inspelningsstarten passar man även på att avslöja resten av ensemblen. Bland de nya tillskotten hittas "The Matrix"-skådisen Carrie-Anne Moss, tillsammans med Manny Jacinto ("The Good Place"), Dafne Keen ("His Dark Materials"), Jodie Turner-Smith ("Queen & Slim"), Rebecca Henderson ("Inventing Anna"), Charlie Barnett ("Russian Doll") och Dean-Charles Chapman ("1917"). 
 
 
Berättelsen i "The Acolyte" kommer att utspela sig ett drygt sekel innan de första händelserna i Star Wars-filmerna. Den officiella beskrivningen av serien och dess handling lyder:
 
"Ett thriller-mysterium som tar med tittarna till en galax av skuggiga hemligheter och framväxande mörka krafter under de sista dagarna av High Republic-eran. En tidigare Padawan återförenas med sin Jedimästare för att utreda en serie brott, men krafterna som de möter är grymmare än de någonsin hade kunnat förvänta sig."
 
Andra nya Star Wars-serier som just nu är på väg är "Ahsoka", där Rosario Dawson spelar titelrollen, samt "Skeleton Crew" med Jude Law i rollistan. När "The Acolyte" får premiär på Disney+ är ännu inte bekräftat. 
| 7 november 2022 20:00 |