Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

10 maj 2022 | 18:00

Inspelningarna av nya Star Wars-serien "Ahsoka" är officiellt igång

Det har äntligen blivit dags för Rosario Dawson att spela "Ahsoka" i sin egen Star Wars-serie.
Star Wars firar inspelningsstarten av "Ahsoka" med en bakom-kulisserna-bild. Vi rapporterade redan i november om att inspelningstarten av "Ahsoka" var planerad att dra igång i januari i år, men det är alltså först nu som man officiellt har kommit igång med produktionen.
 
Den nya miniserien kommer att följa karaktären Ahsoka Tano som sedan länge varit en del av de animerade Star Wars-serierna "Star Wars: The Clone Wars" och "Star Wars Rebels", men som på senare tid axlats av Rosario Dawson i live action-serierna "The Mandalorian" och "The Book of Boba Fett".
 
Utöver Dawson i huvudrollen kommer vi även att få se Natasha Liu Bordizzo i rollen som Sabine Wren, samt Hayden Christensen som återvänder till rollen som Anakin Skywalker. Skådespelarna Mary Elizabeth Winstead och Ivanna Sakhno kommer också att dyka upp fram för kameran. Serien kommer att skrivas av Dave Filoni ("The Mandalorian") samt produceras av Jon Favreau och Kathleen Kennedy.
 
Large 91e4bf1bf172a0f23f7c48e2e1340cd1 ahsoka production
 
Det är i skrivande stund inget som är känt kring handlingen i "Ahsoka", mer än att serien utspelar sig under samma tid som "The Mandalorian"... vilket är fem år efter händelserna i "Jedins återkomst". Det återstår med andra ord att se hur man kommer att få in Christensen och hans Darth Vader i "Ahsoka", med tanke på att karaktären då redan borde vara död. Men med tanke på hur mycket tillbakablickar vi fick se i "The Book of Boba Fett" så är det väl troligtvis på det sättet som Christensen lär dyka upp, en annan teori är att han kan komma att dyka upp som ett "Force Ghost".
 

Läs också: Första bilden på Darth Vader i "Obi-Wan Kenobi"

 
Det återstår även att se när det blir dags för premiär av "Ahsoka", tidigare har det i alla fall pratats om en förhoppning kring en premiär hos Disney+ någon gång under 2023. Redan nu den 27 maj kommer vi däremot att få ta oss den nya Star Wars-serie "Obi-Wan Kenobi".
 
Är du sugen på att se vad Dave Filoni och Rosario Dawson kan hitta på med "Ahsoka"? Kommentera gärna nedan!
| 10 maj 2022 18:00 |