Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

24 januari 2022 | 16:30

Den nya Star Wars-serien "Ahsoka" börjar spelas in nu i januari

Det har blivit dags för Rosario Dawson att dra på sig Ahsoka Tano-dräkten och köra igång inspelningarna av den efterlängtade spinoffen.
Geektyrant rapporterar att Lucasfilm kommer att dra igång inspelningarna av den nya Star Wars-spinoffen "Ahsoka" redan nu i slutet av januari. Den nya miniserien kommer att följa karaktären Ahsoka Tano som sedan länge varit en del av de animerade Star Wars-serierna "Star Wars: The Clone Wars" och "Star Wars Rebels".
 
Under den andra säsongen av "The Mandalorian" klev däremot Rosario Dawson in i rollen, som då också introducerades för första gången i en live action-produktion inom Star Wars ständigt växande universum. Kort efter att Ahsoka dök upp i "The Mandalorian" bekräftades det att karaktären skulle få en egen spinoffserie som kommer att utspela sig i samma tidslinje som "The Mandalorian". 
 
Men det är alltså först nu som serien kommer att börja spelas in. Utöver Dawson i huvudrollen kommer vi även att få se Natasha Liu Bordizzo i rollen som Sabine Wren, samt Hayden Christensen som återvänder till rollen som Anakin Skywalker. Skådespelarna Mary Elizabeth Winstead och Ivanna Sakhno kommer också att dyka upp fram för kameran. Serien kommer att skrivas av Dave Filoni ("The Mandalorian") samt produceras av Jon Favreau och Kathleen Kennedy.
 
Det är i skrivande stund oklart när vi kan förvänta oss att få se den färdiga versionen av "Ahsoka", men med lite tur så dyker förhoppningsvis serien upp under 2023. Senare i år kommer vi att få ta del av både "Andor" och "Obi-Wan Kenobi" hos Disney+... men först ska givetvis de sista avsnitten av "The Book of Boba Fett" hinna släppas. 
 

Läs också: Märkte du hyllningen till Ronja Rövardotter i "The Book of Boba Fett"?

 
Ser du fram emot att få se vad Filoni och Dawson kan hitta på med "Ahsoka"? Kommentera gärna nedan!
| 24 januari 2022 16:30 |