Serie

Skribent

Alexander Kardelo

30 december 2021 | 15:35

Märkte du hyllningen till Ronja Rövardotter i "The Book of Boba Fett"?

Det låter som att Ludwig Göransson lät sig inspireras av en klassisk Astrid Lindgren-film när han skapade musiken till nya Star Wars-serien.
Nu är det officiellt: steget mellan Astrid Lindgrens sagovärld och Star Wars-galaxen är inte långt.

Vi var nog många som hajade till under premiäravsnittet av "The Book of Boba Fett". Låter inte musiken i eftertexterna som hämtad direkt ur "Ronja Rövardotter"? Har regissören Robert Rodriguez låtit sig inspireras av Tage Danielssons älskade barnfilm från 1984?
 
Jodå, tack vare en Youtubers snabba klipparbete kan vi nu höra den klassiska rövarsången sida vid sida med det senaste, mäktiga Star Wars-temat, och likheten är slående. Lyssna själv:
 
 
Det är inte bekräftat - men högst troligt att seriens svenske kompositör Ludwig Göransson lockades att skapa en hyllning till en av barndomens favoritfilmer, och Björn Isfälts musik. Ett kul litet påskägg som kanske få utanför Sverige lär fånga upp.
 
Göransson - en av Hollywoods mest eftertraktade kompositörer just nu - har tidigare vunnit två Emmys för sin musik till "The Mandalorian" och en Oscar för "Black Panther". 
 
 
 
Hörde du också Ronja-sången i eftertexterna? Eller är likheten bara en slump?
| 30 december 2021 15:35 |