Serie

Skribent

Anders Eklöf

26 maj 2022 | 22:17

Jon Watts gör Star Wars-serien "Skeleton Crew" med Jude Law

"Fantastiska vidunder"-skådisen Jude Law dyker upp i en kommande Star Wars-serie med fokus på en grupp barn.
Under evenemanget Star Wars Celebration har en helt ny tv-serie till Disney+ utannonserats, som heter "Star Wars: Skeleton Crew".
 
Tv-serien regisseras av Jon Watts och skrivs av Chris Ford, som gjorde "Spider-Man: Homecoming" tillsammans. Jon Watts har även regisserat "Spider-Man: Far From Home" och "Spider-Man: No Way Home".
 
I en av rollerna ser vi skådespelaren Jude Law ("Sherlock Holmes", "Fantastiska vidunder: Dumbledores hemligheter"), men berättelsen kommer kretsa kring en grupp barn i 10-årsåldern som åker vilse i galaxen. Serien utspelar sig efter "Return of the Jedi", ungefär som "The Mandalorian" och "The Book of Boba Fett".
 
I en panel om serien berättade manusförfattaren Chris Ford att serien handlar om barn, men att den inte nödvändigtvis är för barn. Istället satsar de på att fånga tonen från "coming of age"-äventyr från 80-talet av till exempel Amblin Entertainment, som "The Goonies" eller "E.T, the Extra Terrestrial".
 
"Star Wars: Skeleton Crew" kommer få premiär på Disney+ någon gång under 2023. Andra projekt som är på gång är "Ahsoka", "Andor" som är en prequel till filmen "Rogue One", "The Acolyte" som utspelar sig 100 år innan filmerna och den tredje säsongen av "The Mandalorian".
 
Imorgon är det dessutom dags för premiären av "Obi-Wan Kenobi".
 
Vilken Star Wars-serie ser du fram emot allra mest? Vem tror du att Jude Law ska spela?
| 26 maj 2022 22:17 |