Film

Skribent

Alexander Kardelo

28 september 2022 | 14:00

"Star Trek 4" dröjer längre än väntat

Glöm premiärdatumet i december 2023... Än finns det ingen som kan ratta det här rymdskeppet.
Utan regissör blir det svårt att få till en film. Det har Paramount insett och drar nu i handbromsen (eller vad en sån kan heta på en rymdfarkost) på sin kommande "Star Trek"-uppföljare.
 
Deadline berättar att "Star Trek 4" inte längre finns med bland studions premiärer i december 2023.
 
Filmen har haft lite problem med att hitta rätt regissör. Flera har hoppat av genom åren, nu senast Matt Shakman ("WandaVision") som fick ett snäppet härligare erbjudande att regissera "Fantastic Four" åt Marvel. Varför inte bara lämna över spakarna till Quentin Tarantino?
 
 
"Star Trek"-franchisen fick en reboot på bio år 2009 och fortsatte med "Star Trek Into Darkness" 2013. Den senaste filmen, "Star Trek Beyond", kom 2016 men blev också den minst inkomstbringande av de tre.
 
Hela ensemblen med Chris Pine, Zachary Quinto, Karl Urban, Zoe Saldaña, Simon Pegg och John Cho står redo att återvända för nästa rymdäventyr, men vid det här laget är frågan om inte flera "Star Trek"-serier på tv redan ger fansen allt de behöver.
 
Likt Patty Jenkins nyss inställda Star Wars-film "Rogue Squadron" (en gång i tiden också premiärlagd i december 2023)  är det nu högst osäkert när (eller om) "Star Trek 4" blir av.
| 28 september 2022 14:00 |