Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 september 2022 | 07:00

Ingen Star Wars-film på bio 2023. Kommer "Rogue Squadron" någonsin att lyfta?

Det lät för bra för att vara sant. Men Patty Jenkins ”Rogue Squadron” kommer inte bli klar för premiär vintern 2023, bekräftar Disney.
Det blir ingen Star Wars-film på bio nästa år heller. Disney har nu plockat bort ”Rogue Squadron” från sitt premiärdatum i december 2023. Visserligen har vi väntat på att det skulle bli officiellt - det är bara lite drygt ett år kvar och regissören Patty Jenkins har inte kommit närmare till att börja filma sitt rymdäventyr.
 
Nu återstår frågan om ”Rogue Squadron” överhuvudtaget kommer bli av? Hollywood Reporter skriver att ”det är oklart om Jenkins och Disney återvänder till den i framtiden”. Deadline skriver dock att filmen ”fortfarande är under utveckling”.
 
”Wonder Woman”-regissören Patty Jenkins presenterade sin idé för filmen redan vintern 2020. Då sa hon att hon hade inspirerats av sin far, en stridspilot, och hoppades att göra den ”bästa stridspilotfilmen genom tiderna”.
 
 
De tråkiga nyheterna kring ”Rogue Squadron” innebär att Star Wars-fans får vänta ännu längre på nästa stora biofilm. Den senaste, ”The Rise of Skywalker”, släpptes kring julen 2019. Flera Star Wars-filmer är på gång hos Lucasfilm, bland annat en med Taika Waititi (”Thor: Love and Thunder”) och en med Marvelproucenten Kevin Feige ombord, men det är i skrivande stund oklart vilken som kommer först.
| 16 september 2022 07:00 |