Film

Skribent

Mats Karlsson

17 juni 2013 | 15:01

St(r)ålande premiärhelg för "Man of Steel"

Stor succé för Zack Snyders superhjältefilm världen över.

Medan USA och många andra länder runtom i världen fick gotta sig med "Man of Steel", får vi i Sverige nöja oss med "After Earth" och "Scary Movie 5". Det tackar vi för och går vidare med rapporteringen av biotoppen.

Ovan nämnda "After Earth" övertygade inte i USA, men här i Sverige pinnar den på ganska bra och behåller förra veckans förstaplacering. På andra plats har vi "Baksmällan del III" tätt följt av "Fast & Furious 6". Först på 6:e plats hittar vi veckans filmpremiär, nämligen "Scary Movie 5" och på 7:e plats har vi "The Bling Ring".

Se hela biotoppen här...

I USA blev det inget snack om vilken film som skulle ta hand om den åtråvärda förstaplatsen. Det blev utan konkurrens Zack Snyders "Man of Steel". Filmen öppnade med 113 miljoner dollar på de amerikanska biograferna och totalt sett spelade filmen in 196 miljoner dollar världen över. Succé. Många trodde på förhand att "Man of Steel" skulle peta ned "The Avengers" som innehar rekordet för största bioöppning med 207 miljoner dollar, men sådan succé blev det dessvärre inte.

| 17 juni 2013 15:01 |