Spel

Skribent

Anders Eklöf

8 november 2022 | 17:30

Spelserien "Gears of War" blir film på Netflix

Den våldsamma actionspelserien "Gears of War" blir äntligen filmatiserad på streamingtjänsten Netflix.
"Gears of War", en av de mest populära spelserierna på Xbox sedan det första spelet släpptes 2006, är på väg till Netflix. Det skriver sajten Variety.
 
Enligt rapporten ska science fiction-skjutaren bli en långfilm och en animerad tv-serie på streamingtjänsten, samt har "potential för fler berättelser framöver".
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
The Coalition, som utvecklar "Gears of War"-serien efter att Microsoft köpte rättigheterna av Epic Games, samarbetar med Netflix för projektet.
 
 
"Gears of War" utspelar sig på planeten Sera där mänskligheten kämpar mot underjordiska utomjordingar som hotar vår överlevnad. I fokus ser vi de otroligt muskulösa snubbarna Marcus Fenix, Dominic "Dom" Santiago", Augustus Cole och Damon Baird - som använder sig av tunga vapen för att göra sig av med Locust-hotet.
 
Det senaste spelet i serien är "Gears 5" från 2019, som vi på MovieZine kallade för "ett köttigt actionspel som alla bör spela" med betyget 4 av 5.
 
Serien har sålts i över 40 miljoner exemplar och anses vara en av de största Xbox-serierna. Det är därför inte så konstigt att det gjorts försök att filmatisera "Gears of War" tidigare. New Line Cinema hade till exempel rättigheterna till att göra film redan 2007, för att sedan anlita Scott Stuber (chef för originalfilmer på Netflix) som producent med Epic Games 2013. 
 
Det blev inget, men där efter anlitade Universal manusförfattaren F. Scott Frazier för att göra en film 2018, som inte heller blev av. Netflix har inte sagt något om vilka filmskapare som är anlitade för det här projektet.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Vad tycker du om "Gears of War"-serien? Tror du att en film kan bli bra?
| 8 november 2022 17:30 |