Spel

Skribent

Anders Eklöf

18 mars 2024 | 18:00

Sony stoppar produktionen av PS VR2 på grund av låg försäljning

Försäljningen av den påkostade VR-hjälmen har sjunkit rejält sedan lanseringen förra året. Dessutom har inte särskilt många storspel släppts.
För ungefär ett år sedan släpptes virtual reality-headsetet Playstation VR2 till Playstation 5, som enligt min recension bjuder på "en hel del häftiga spelupplevelser som helt enkelt inte går att få på en vanlig spelkonsol" – som dock saknar några riktiga dragplåster.
 
Ett år senare kan jag inte påstå att jag har använt den särskilt mycket, mycket på grund av att det inte har kommit några spel som jag känner att jag måste spela.
 
Nu rapporterar sajten Bloomberg att Sony har pausat produktionen av VR-hjälmen och att de satsar på att sälja ut de sista de har kvar av de över fler än två miljoner enheter de producerat.
 
Enligt analyser ska försäljningen ha sjunkit för varje kvartal efter att den släpptes i februari förra året.
 
 
En anledning kan just vara bristen på spel, med tanke på att Playstation VR2 dessutom kostar kring 7000 kronor att köpa – vilket är mer än vad en Playstation 5 kostar.
 
Hjälmen har imponerande spel som "Horizon Call of the Mountain" och "Gran Turismo 7", men de stora titlarna har uteblivit.
 
Vi har även rapporterat tidigare om att Sony sparkar över 900 anställda, bland annat på Firesprite som ligger bakom "Horizon Call of the Mountain".
 
Sony har nyligen gått ut med att de ska satsa på att få fler PC-titlar att fungera på PS VR2, vilket vi får hoppas kan få upp intresset för hjälmen en aning.
 
Har du köpt en PS VR2? Hur mycket har du använt den?
| 18 mars 2024 18:00 |