Exklusivt

Skribent

Jonatan Blomberg

4 februari 2018 | 23:15

"Snabba cash"-författarens senaste trilogi blir tv-serien "Top Dog"

Under en intervju med MovieZine avslöjade Jens Lapidus att hans senaste trilogi blir tv-serie från produktionsbolaget bakom "Bron", "Springfloden" och "Beck".
Under en intervju med MovieZine om den kommande Viaplay-serien; "Advokaten", med Alexander Karim och Malin Buska i huvudrollerna, avslöjade Lapidus att hans senaste trilogi kommer att bli en tv-serie. Hans första trilogi gjordes om till de framgångsrika "Snabba Cash"-filmerna. 
 
Jens Lapidus nya trilogi består av spänningsromanerna; "Vip-rummet" (2014), "STHLM Delete" (2015) och "Top Dogg" (2017). Produktionsbolaget Filmlance, som också ligger bakom titlar som; "Bron", "Springfloden" och "Beck", kommer att producera serien. 
 
Här nedan kan du läsa den del av vår intervju med Jens Lapidus som handlar om den kommande tv-serien; "Top Dog".
 
 
Din första trilogi; "Snabba cash" (2006), "Aldrig fucka upp" (2008) och "Livet delux" (2011), blev det en väldigt lyckad filmtrilogi av. Stämmer det att det även är något på gång med din andra trilogi?
 
- Ja, det stämmer. Det ska bli en tv-serie av den; "Top Dog"! 
 
Har du fallit mer för tv-serieformatet nu efter idéarbetet med "Advokaten" - och att det är därför det blir en tv-serie snarare än en ny filmtrilogi den här gången?
 
- Hehe nej, inte nödvändigtvis. Det får du egentligen fråga produktionsbolaget om. Efter att de fick rättigheterna [till böckerna] var det lite upp till produktionsbolaget själva att avgöra om de ville göra film eller tv av det. Jag tror att det är en allmän utveckling under de senaste åren, i takt med tv-serierna som vi ser, att det blir allt färre vanliga thrillers på bio. Kriminaldramaformatet eller thrillers, vad man nu vill kalla det, passar väldigt bra för tv-formatet - medan det är väldigt få som når den vita duken. Det var en helt annan grej för åtta år sedan [när filmen "Snabba Cash" kom].
 
Hur pass involverad kommer du att vara i tv-serien baserad på dina böcker?
 
- Ungefär samma som jag varit med "Advokaten". Fast den här gången behöver jag inte sitta och kläcka någon helt ny idé - utan idén är i det här fallet mina böcker. Man kan säga att jag har en rådgivande funktion, men är precis som med "Advokaten" inte involverad i själva manusskrivandet.
 
 
Vet du när vi kan förvänta oss att den nya tv-serien är klar - och vem som kommer att skriva den?
 
- Ja, det är Filmlance som kommer att producera den. Producenten heter Teresa Alldén-Willey och huvudmanusförfattaren heter Veronica Zacco ("Bron", "Farang"). Inspelningarna drar nog gång redan i år, men när den faktiskt blir klar vet jag inte.
 
En längre intervju med Jens Lapidus, om Viaplay-serien "Advokaten" och om beslutet att sluta arbeta som advokat, kommer att publiceras inom kort.
| 4 februari 2018 23:15 |