Film

Skribent

Andreas Samuelson

2 april 2024 | 18:00

Skräcksuccén "The Pope's Exorcist" med Russell Crowe kan bli trilogi - om han själv får bestämma

Verklighetsbaserade exorcism-rysaren ”The Pope’s Exorcist” blev en stor framgång. Nu menar huvudrollsinnehavaren Russell Crowe att den kan få två uppföljare.
En av fjolårets mest framgångsrika skräckfilmer var ”The Pope’s Exorcist”, baserad på prästen Gabriele Amorths upplevelser som Påvens exorcist. Trots sval kritik och fördömande av Vatikanen så gick den hem hos publiken och drog in över 77 miljoner dollar (på en 18 miljoners budget). Den var även populärast på Viaplay tidigare i år.
 
Det har tidigare pratats om en uppföljare till filmen och nu berättar Russell Crowe, som spelade huvudrollen, att det kan bli fler än en:
 
- Tja, det diskuteras just nu. Producenterna fick ursprungligen tummen upp från filmbolaget, inte bara för en uppföljare utan för två. Men det har skett ett byte av studiochefer för tillfället, så det går runt i cirklar. Men absolut. Vi byggde upp karaktären så att man kan ta ut och sätta honom i många olika omständigheter, säger han i en intervju med The Six O'Clock Show.
 
Han poängterar också att det finns gott om förlagor att basera filmerna på.
 
- Kom ihåg, mannen som filmen är baserad på, Gabriele Amorth, skrev 12 böcker. Så vi har mer än tillräckligt med källmaterial för att göra en eller två till av dessa filmer.
 
Amorth, som avled 2016, påstås sig ha utfört minst 60 000 exorcismer under sin livstid så man kan undra hur många filmer de tänkt sig. Men så länge vi får se en italiensktalande Crowe ta sig runt på en Lambretta-skoter så kan det vara värt det.
 
Se hela intervjun här:
 
 
Vill du se fler filmer med Russell Crowe som påvens exorcist?
| 2 april 2024 18:00 |