Rykte

Skribent

Thomas Linnaeus

25 april 2023 | 22:15

Rykte: “The Pope’s Exorcist” med Russell Crowe får uppföljare

Kort efter premiären av “The Pope’s Exorcist” börjar det redan ryktas om att filmen får en uppföljare.
Russell Crowes nya skräckis “The Pope’s Exorcist” har varit ute i knappt en månad, men redan nu planeras uppföljaren, rapporterar Bloody Disgusting. Sidans källor berättar att den nya filmen är i ett väldigt tidigt stadium och att man tyvärr inte kan berätta något mer om projektet.
 
I “The Pope’s Exorcist” spelar Crowe fader Gabriele Amorth, som är Vatikanens ledande exorcist. När han måste hjälpa ett barn som blivit besatt upptäcker exorcisten en konspiration inom Vatikanen som påven och gänget försöker dölja för världen.
 
Lyckligtvis kostade filmen endast 18 miljoner dollar att producera och den har i skrivande stund dragit in över 52 miljoner dollar. Det är alltså inte konstigt att filmbolaget Sony vill kapitalisera och göra “The Pope’s Exorcist” till en egen franchise.
 
Dessvärre är den inte lika populär hos kritikerna som hos biobesökarna. Andreas Samuelson på MovieZine sågade filmen och gav den 2 av 5. Motiveringen lyder: “Det hela är relativt polerat och välgjort men när man i slutet på allvar verkar föreslå en franchise av Amorths kommande äventyr så är det svårt att ta det på allvar”.
 
Även om det är svårt att på allvar, verkar det som att en filmserie baserad på Gabriele Amorths äventyr alltså inte är helt otippat - om man ska tro på dessa rykten.
 
Har du hunnit se “The Pope’s Exorcist” ännu?
| 25 april 2023 22:15 |