Film

Skribent

MovieZine

5 januari 2024 | 19:00

Skräckfilm med Russell Crowe populärast på Viaplay just nu

Men MovieZines recensent blev varken imponerad eller skrämd.
Viaplays tittare har hittat en ny skräckfavorit. "The Pope's Exorcist" har gått varm i stugorna sedan streamingpremiären kort innan nyår.
 
I rysaren från 2023 spelar Russell Crowe rollen som fader Gabriele Amorth, Vatikanens främste exorcist. När han utreder en besatt pojke avslöjar han en konspiration som varit dold i århundraden.
 
Många skräckfilmer påstår sig bygga på sanna händelser, och denna är inget undantag. Fader Amorth (1925-2016) fanns på riktigt, och påstås ha genomfört "minst 60 000" exorcismer under sin livstid. Fun fact: hans favoritfilm var William Friedkins "Exorcisten" (1973), och Friedkin skulle senare göra en dokumentär om Amorths liv och verk.
 
För regin står Julius Avery, som tidigare gjort filmer som "Overlord" (2018) och "Samaritan" (2022).
 
 
Men trots att "The Pope's Exorcist" legat 1:a på Viaplays filmlista den senaste veckan imponerar den inte på de mest inbitna skräckälskarna.
 
MovieZines recensent Andreas Samuelson delade ut 2/5 i betyg: "Den nya rysaren om påvens egen exorcist är välgjord och Russell Crowe försöker smyga in lite humor i det hela. Men tyvärr är det aldrig särskilt skrämmande och vi har sett alla effekterna förut."
 
 
Har du sett "The Pope's Exorcist" än och vad tyckte du om filmen? Kommentera nedan.
| 5 januari 2024 19:00 |