Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

29 september 2017 | 11:30

Skaparna bekräftar: Det ser ut att bli 5 säsonger av "Stranger Things"

Skaparna bakom "Stranger Things" bekräftar att det ser ut att bli en säsong mer än de först hade planerat. Vi har dessutom fått 7 nya bilder inför säsong 2!
Redan innan "Stranger Things" gick och blev en braksuccé hos Netflix för ett drygt år sedan, har Dufferbröderna (seriens skapare) sagt att de velat berätta sin historia över loppet av fyra säsonger. Inledningsvis hade varken bröderna själva, eller Netflix heller för den delen, någon aning om att den första säsongen skulle bli så framgångsrik som den blev - vilket ledde till att den första säsongen knöts ihop ganska fint i slutet (med risk för att det inte skulle bli någon fortsättning).
 
När succén väl blev ett faktum öppnades helt andra dörrar för brödernas vision hos Netflix. Även om Netflix ännu inte officiellt har bekräftat vare sig en tredje eller fjärde säsong, har andra uttalanden starkt indikerat att så är fallet. Det har exempelvis ryktats om att säsong 2 kommer att sluta med en cliffhanger. Vi har dessutom tidigare rapporterat om att Netflix ville spela säsong 3 och 4 samtidigt, för att barnskådespelarna inte skulle hinna åldras för mycket mellan säsongerna.
 
Men efter nya uppgifter under kvällen igår lever hoppet om en femte säsong också. I en ny intervjun med EW har Dufferbröderna och seriens exekutiva producent Shawn Levy sagt att det nu finns en stor chans att det blir mer än fyra säsonger.
 

Vill inte tänja på trovärdigheten

 
"Det gick att höra hur hjärtan krossades inne på Netflix högkvarter när bröderna fick fyra säsonger att låta som ett definitivt slut på serien, plötsligt började jag att få telefonsamtal från skådespelarnas agenter. Sanningen är den att vi kommer garanterat att göra fyra säsonger, och att det finns en stor chans att det även blir en femte. Men mer än så tror jag är högst osannolikt," berättar Shawn Levy.
 
"Den här säsongen knyter inte ihop alla trådar, vi tror slutet [av säsong 2] kommer att vara tillfredsställande men det finns fortfarande ondska där ute. Det är för mycket för att kunna handskas med under en säsong. Om vi får möjligheten, så kommer det att bli minst fyra säsonger, men det kan bli mer. Tillslut kommer man fram till en punkt där man kommer att fråga sig varför folk inte flyttar ifrån Hawkins? Vi vill inte tänja för mycket på trovärdigheten. Det var aldrig tänkt att bli en sju-säsongs-grej," fyller Dufferbröderna på med, i sin förklaring över hur dem har tänkt berätta sin historia.
 
Det känns såklart skönt med skapare som inte är ute efter att köra på med en serie så länge som det bara går, innan distributören lägger ned den för att alla har tappat intresset helt. Fem säsonger med knappt tio avsnitt vardera kan det definitivt finnas tillräckligt mycket ondska att berätta om, innan det börjar kännas krystat. 
 

Nya bilder inför säsong 2

 
EW passade även på att publicera sju nya bilder från inspelningarna av säsong 2, så vi har något att mer att sukta efter i väntan på säsongspremiären.
 
Large 8b3b3ed8cc02ac813aeeb6f0af625e06 stranger things 1
Large 8b3b3ed8cc02ac813aeeb6f0af625e06 stranger things 2
Large 8b3b3ed8cc02ac813aeeb6f0af625e06 stranger things 3
Large 8b3b3ed8cc02ac813aeeb6f0af625e06 stranger things 4
Large 8b3b3ed8cc02ac813aeeb6f0af625e06 stranger things 5
Large 8b3b3ed8cc02ac813aeeb6f0af625e06 stranger things 6
 
Säsong 2 av "Stranger Things" går av stapeln fredagen den 27 oktober. I vanlig Netflix-anda släpps samtliga avsnitt direkt, en positiv överraskning är däremot att säsong 2 har utökats med ett extra avsnitt (9 totalt) jämfört med den första. 
 
Vad tycket du om att Dufferbröderna nu verkar ha planer för en femte säsong också? Kommentera gärna nedan!
| 29 september 2017 11:30 |