Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 september 2022 | 20:45

Ska du se om "Avatar" på bio? Sitt kvar under eftertexterna

Den bioaktuella nyreleasen av James Camerons "Avatar" bjuder på en smygtitt ur uppföljaren "Avatar: The Way of Water".
Har du tänkt att se om "Avatar" nu när den åter visas på bio? Spring inte iväg så fort filmen är över. Det kommer nämligen en överraskning.
 
MovieZine kan bekräfta att det mitt i eftertexterna dyker upp en bonusscen ur kommande "Avatar: The Way of Water". Den efterlängtade (och mycket fördröjda) uppföljaren får biopremiär i december, men redan nu får biobesökarna smygtitta på 4 minuter. I klippet möter vi en av Jake och Neytiris ungar på undervattensäventyr på Pandora.
 
Man märker verkligen att tekniken har kommit långt på tretton år, då den blå na'vi-karaktären ser betydligt bättre ut än i "Avatar", medan havet och dess fantastiska djur känns helt verklighetstrogna.
 
MovieZines skribent Thomas Linnaeus har nyligen spanat in 20 minuter ur "Avatar 2" i London, och beskriver bland annat just den här scenen i sitt reportage.
 
 
James Camerons "Avatar" har blivit nyrestaurerad och uppgraderad i 4K och HDR för en ännu mer visuell bioupplevelse nu än 2009 när den först släpptes. Regissören berättade nyligen för oss:
 
- Filmen ser bättre ut än någonsin, även när den först släpptes. Det finns så många människor där ute, en helt ny generation av filmfans. Även om de gillade filmen på streaming, eller blu-ray, eller hur de såg den, så har de fortfarande inte riktigt sett filmen som vi tänkt att den ska ses.
 
 
"Avatar" går nu på bio och IMAX under en begränsad tid. Tvåan, "Avatar: The Way of Water", får premiär 14 december.
| 23 september 2022 20:45 |