Film

Skribent

Alexander Kardelo

18 augusti 2022 | 14:30

”Avatar” kommer tillbaka på svenska biodukar i höst

Nu försvinner James Camerons sci-fi-succé från Disney+. Planen är att släppa den på bio igen i september. Men blir det i 3D?
”Avatar” går inte längre att streama på Disney+. Streamingtjänsten har i tysthet plockat bort sci-fi-äventyret, förmodligen med anledning av en planerad nyrelease på bio i höst.
 
Med start den 23 september kommer nämligen James Camerons ”Avatar” återigen inta svenska biodukar. Det bekräftas på Filmstadens sajt. Tretton år efter premiären 2009 kommer vi få återvända till planeten Pandora, som uppvärmning inför uppföljaren som släpps i jul. Och supersuccén får en chans att addera ytterligare miljoner till sina redan rekordbrytande intäkter - ”Avatar” är tidernas mest inkomstbringande film med 2,85 miljarder dollar.
 
Om ”Avatar” kommer visas på svensk bio i 3D är tyvärr inte känt. Se en nysläppt trailer här:
 
 
Den 14 december är det sedan dags för fortsättningen. I ”Avatar: The Way of Water” återvänder Sam Worthington som Jake Sully och Zoe Saldana som Neytiri, nu med en egen liten barnaskara. I rollerna finns även Sigourney Weaver, Stephen Lang och nykomlingen i franchisen, Kate Winslet.
 
”Avatar 3” är redan planerad för premiär julen 2024. Beroende på hur de tas emot kan det bli aktuellt med ytterligare två filmer 2026 och 2028.
| 18 augusti 2022 14:30 |