Film

Skribent

Alexander Dunerfors

8 november 2012 | 20:30

Sista Falk-filmerna har läckt

Både "Barninfiltratören" och kommande biofilmen "Kodnamn Lisa" har redan hittat ut på nätet.

Det verkar vara lättare att lösa det här med världsfreden, än att hålla nätpiraterna borta från Johan Falk-filmerna. De senaste månaderna har varje ny titel, utan undantag, hittat ut på diverse torrent-sajter upp till en vecka innan sin premiär.

- För alla tålmodiga fans info, så vill jag även berätta att vi ju i och med denna säsong lärt oss så mycket om olaglig fildelning att vi självklart inte är tagna på sängen, skrev seriens skapare Anders Nilsson på den officiella Facebooksidan redan i september.

Vi får hoppas att det finns ännu mer att lära, som till exempel hur man förhindrar det hela. För frågan är om inte dagens läcka tog priset. 

Inte nog med att nästa film i serien, "Johan Falk - Barninfiltratören" redan finns för nerladdning, nästan två veckor innan den släpps som köp- och hyrfilm. Även den sista delen "Johan Falk - Kodnamn Lisa" går att hitta på nätet: en biofilm som är tänkt att gå upp först i februari 2013.

I Tyskland släpptes dock alla sex filmerna på Bluray och DVD i en prydlig box redan i veckan, och oundvikligen har de med ljusets (eller bredbandsanslutningens) fart hittat även ut på diverse torrentsajter. Ja, någon borde ha kunnat räkna ut det... 

Det behöver nog heller inte påpekas att vi inte uppmanar till nerladdning eller illegal fildelning i och med denna artikel, utan hoppas att filmbolaget inser allvaret och stoppar de skyldiga.

| 8 november 2012 20:30 |